Piparkakkulinna

Piparkakkulinnan leivonta on hauskaa ja koristelussa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

1 vrk

Arviot (12 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Valkuais-sokerikuorrutus
2 valkuaista
n. 5 dl Dansukker Tomusokeria

Koristeluun
eri värisiä karamellejä

Ohjeet

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään viileässä.

Kaaviloi piparkakkutaikinasta vajaan 1/2 cm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaavojen mukaiset linnan osat. Voit myös ottaa erilaisilla piparkakkumuoteilla esimerkiksi linnan pihalle eläimiä, kuusia yms. Kaaviloi lopputaikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen reunoiltaan epäsäännöllisen muotoinen levy (n. 25 x 30 cm) linnan pohjaksi.

Paista osat 200°:ssa 8-12 minuuttia. Anna osien jäähtyä.

Valmista valkuais-sokerikuorrutus: vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää tomusokeri. Pane kuorrutus voipaperitötteröön tai minigrip-pussiin. Koristele linnan osat valkuais-sokerikuorrutuksella ja karamelleillä. Yhdistä osat samalla kuorrutuksella linnaksi. Liimaa myös kuuset yms. kuorrutuksella pohjaan kiinni.

Katso piparkakkulinnan kaavat ja mitat täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.