Piparkakkukreemikakku

Joulun näyttävä kerroskakku täytetään piparkakun makuisella kreemillä ja kuorrutetaan semi-naked cake -tyyliin.

10–12 palaa

PT1H

2 ½ tuntia + 4–12 tuntia

Arviot (144 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kakkupohja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 vaniljatangon siemenet
200 g voita
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 isoa kananmunaa
0,5 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl piimää

Piparkakkukreemi
100 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl Dansukker Tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
piparkakkuja
eukalyptuksen oksia

Ohjeet

Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pingota kahden kakkuvuoan (halk. 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
3. Mittaa ja siivilöi kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, lisää vaniljansiemenet ja sekoita kunnolla.
4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
5. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon myös siirappi.
6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voi-sokerivaahtoon, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
7. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia.
8. Tarkista kypsyys puutikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa.

Piparkakkukreemi
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa vaaleaksi (noin 2 minuuttia), lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan ja vatkaa kunnolla sekaisin (noin 2 minuuttia). Kreemi on hiukan ryynimäistä aluksi, mutta tasoittuu, kun lisäät tuorejuuston.
2. Lisää mascarpone ja vatkaa miedolla teholla, kunnes juusto on kunnolla sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
3. Lisää mausteet ja käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 3 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakut kahteen osaan, saat yhteensä 4 kerrosta.
2. Kokoa kakku toiseen vuoista, jossa paistoit sen.
3. Pingota kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa myös reunoille leivinpaperi.
4. Jaa kreemi 4 osaan (3 osaa kakun väliin ja 1 osa säästetään kuorruttamiseen).
5. Aseta ensimmäinen kerros kakkua kakkuvuoan pohjalle, lisää kreemi ja tasoita, lisää seuraava kakkukerros ja toista täyttö, kunnes kakku on koottu.
6. Peitä ja laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.
7. Irrota kakku vuoasta ja levitä loput kreemistä kakun päälle ja sivuille.
8. Koristele kakku piparkakuilla ja eukalyptuksen oksilla.

Vinkki!
Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22–24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.
 

Resepti: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.