Piparkakkukreemikakku

Joulun näyttävä kerroskakku täytetään piparkakun makuisella kreemillä ja kuorrutetaan semi-naked cake -tyyliin.

10–12 palaa

PT1H

2 ½ tuntia + 4–12 tuntia

Arviot (144 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kakkupohja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 vaniljatangon siemenet
200 g voita
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 isoa kananmunaa
0,5 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl piimää

Piparkakkukreemi
100 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl Dansukker Tomusokeria
250 g mascarponejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
piparkakkuja
eukalyptuksen oksia

Ohjeet

Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Pingota kahden kakkuvuoan (halk. 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
3. Mittaa ja siivilöi kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, lisää vaniljansiemenet ja sekoita kunnolla.
4. Mittaa huoneenlämpöinen voi toiseen isoon kulhoon sokereiden kanssa.
5. Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon myös siirappi.
6. Lisää jauhoseosta ja piimää vuorotellen voi-sokerivaahtoon, kunnes taikina on tasaista. Sekoita aina välissä kunnolla.
7. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35–40 minuuttia.
8. Tarkista kypsyys puutikulla: kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa.

Piparkakkukreemi
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi monitoimikoneessa vaaleaksi (noin 2 minuuttia), lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan ja vatkaa kunnolla sekaisin (noin 2 minuuttia). Kreemi on hiukan ryynimäistä aluksi, mutta tasoittuu, kun lisäät tuorejuuston.
2. Lisää mascarpone ja vatkaa miedolla teholla, kunnes juusto on kunnolla sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
3. Lisää mausteet ja käännä monitoimikoneen teho suuremmalle ja vatkaa vähintään 3 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Kakun kokoaminen
1. Leikkaa kakut kahteen osaan, saat yhteensä 4 kerrosta.
2. Kokoa kakku toiseen vuoista, jossa paistoit sen.
3. Pingota kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa myös reunoille leivinpaperi.
4. Jaa kreemi 4 osaan (3 osaa kakun väliin ja 1 osa säästetään kuorruttamiseen).
5. Aseta ensimmäinen kerros kakkua kakkuvuoan pohjalle, lisää kreemi ja tasoita, lisää seuraava kakkukerros ja toista täyttö, kunnes kakku on koottu.
6. Peitä ja laita kakku muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.
7. Irrota kakku vuoasta ja levitä loput kreemistä kakun päälle ja sivuille.
8. Koristele kakku piparkakuilla ja eukalyptuksen oksilla.

Vinkki!
Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa, mutta silloin paistoaika pitenee ainakin tuntiin. Jos sinulla on vain yksi iso (22–24 cm) vuoka, voit paistaa kakun myös siinä, mutta kakusta tulee huomattavasti matalampi.
 

Resepti: Annin uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.