Piparkakkukranssi

Joulun kaunein piparkakuista tehty lahja on kauniisti koristeltu piparkakkukranssi, joka ihastuttaa niin pieniä kuin suuria joulufaneja.

PT1H

30 min + 12 tuntia + 12 tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Piparkakkutaikina

1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pikeeri

1 kananmunan valkuainen (L-koko)
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeet

pehmeitä sokerihelmiä ja muita koristeita
syötäviä lumihiutalekoristeita

Ohjeet

1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
2. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja jäähdytä kunnolla.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
7. Ota taikinalevystä muotilla pipareita pellille.
8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.
9. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
10. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua (tähän menee noin 3 minuuttia).
11. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä.

Kranssin teko-ohjeet

1. Valmista ensin kranssiin tulevat piparkakut ja koristele ne. Anna koristeiden kuivua kunnolla.
2. Tee kranssipohja. Yhdestä 500 g piparkakkutaikinasta tulee noin 3 halkaisijaltaan 20 cm kranssia. Käytä muottina esimerkiksi kulhoa ja kuppia.
3. Kaulitse taikinasta levy hyvin jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta kulholla (20 cm) iso ympyrä.
4. Paina myös kranssin sisälle ympyrä kupilla, jolloin jäljelle jää rengas.
5. Paista renkaat yksitellen uunissa (200 astetta 8–10 minuuttia).
6. Jäähdytä kranssit, valmista pikeeri.
7. Liimaa piparit kranssipohjaan pikeerillä yksi kerrallaan. Pursota pikeeriä kranssipohjaan ja paina piparkakku kiinni siihen.
8. Liimaa myös koristeita kranssiin pikeerillä. Jätä kranssi kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
9. Voit solmia kranssiin myös silkkinauhan ripustamista varten.
10. Pakkaa kranssit sellofaaniin ja anna lahjaksi!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.