Ainekset
Piparkakkutaikina
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pikeeri
1 kananmunan valkuainen (L-koko)
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Koristeet
pehmeitä sokerihelmiä ja muita koristeita
syötäviä lumihiutalekoristeita
Ohjeet
1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
2. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja jäähdytä kunnolla.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
7. Ota taikinalevystä muotilla pipareita pellille.
8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.
9. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
10. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua (tähän menee noin 3 minuuttia).
11. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä.
Kranssin teko-ohjeet
1. Valmista ensin kranssiin tulevat piparkakut ja koristele ne. Anna koristeiden kuivua kunnolla.
2. Tee kranssipohja. Yhdestä 500 g piparkakkutaikinasta tulee noin 3 halkaisijaltaan 20 cm kranssia. Käytä muottina esimerkiksi kulhoa ja kuppia.
3. Kaulitse taikinasta levy hyvin jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta kulholla (20 cm) iso ympyrä.
4. Paina myös kranssin sisälle ympyrä kupilla, jolloin jäljelle jää rengas.
5. Paista renkaat yksitellen uunissa (200 astetta 8–10 minuuttia).
6. Jäähdytä kranssit, valmista pikeeri.
7. Liimaa piparit kranssipohjaan pikeerillä yksi kerrallaan. Pursota pikeeriä kranssipohjaan ja paina piparkakku kiinni siihen.
8. Liimaa myös koristeita kranssiin pikeerillä. Jätä kranssi kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
9. Voit solmia kranssiin myös silkkinauhan ripustamista varten.
10. Pakkaa kranssit sellofaaniin ja anna lahjaksi!
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.