Piparkakkukranssi

Joulun kaunein piparkakuista tehty lahja on kauniisti koristeltu piparkakkukranssi, joka ihastuttaa niin pieniä kuin suuria joulufaneja.

30 min + 12 tuntia + 12 tuntia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

Piparkakkutaikina

1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pikeeri

1 kananmunan valkuainen (L-koko)
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeet

pehmeitä sokerihelmiä ja muita koristeita
syötäviä lumihiutalekoristeita

Ohjeet

1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
2. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja jäähdytä kunnolla.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
7. Ota taikinalevystä muotilla pipareita pellille.
8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.
9. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
10. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua (tähän menee noin 3 minuuttia).
11. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä.

Kranssin teko-ohjeet

1. Valmista ensin kranssiin tulevat piparkakut ja koristele ne. Anna koristeiden kuivua kunnolla.
2. Tee kranssipohja. Yhdestä 500 g piparkakkutaikinasta tulee noin 3 halkaisijaltaan 20 cm kranssia. Käytä muottina esimerkiksi kulhoa ja kuppia.
3. Kaulitse taikinasta levy hyvin jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta kulholla (20 cm) iso ympyrä.
4. Paina myös kranssin sisälle ympyrä kupilla, jolloin jäljelle jää rengas.
5. Paista renkaat yksitellen uunissa (200 astetta 8–10 minuuttia).
6. Jäähdytä kranssit, valmista pikeeri.
7. Liimaa piparit kranssipohjaan pikeerillä yksi kerrallaan. Pursota pikeeriä kranssipohjaan ja paina piparkakku kiinni siihen.
8. Liimaa myös koristeita kranssiin pikeerillä. Jätä kranssi kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
9. Voit solmia kranssiin myös silkkinauhan ripustamista varten.
10. Pakkaa kranssit sellofaaniin ja anna lahjaksi!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.