Ainekset
Piparkakkutaikina
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pikeeri
1 kananmunan valkuainen (L-koko)
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Koristeet
pehmeitä sokerihelmiä ja muita koristeita
syötäviä lumihiutalekoristeita
Ohjeet
1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
2. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja jäähdytä kunnolla.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
7. Ota taikinalevystä muotilla pipareita pellille.
8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.
9. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
10. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua (tähän menee noin 3 minuuttia).
11. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä.
Kranssin teko-ohjeet
1. Valmista ensin kranssiin tulevat piparkakut ja koristele ne. Anna koristeiden kuivua kunnolla.
2. Tee kranssipohja. Yhdestä 500 g piparkakkutaikinasta tulee noin 3 halkaisijaltaan 20 cm kranssia. Käytä muottina esimerkiksi kulhoa ja kuppia.
3. Kaulitse taikinasta levy hyvin jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta kulholla (20 cm) iso ympyrä.
4. Paina myös kranssin sisälle ympyrä kupilla, jolloin jäljelle jää rengas.
5. Paista renkaat yksitellen uunissa (200 astetta 8–10 minuuttia).
6. Jäähdytä kranssit, valmista pikeeri.
7. Liimaa piparit kranssipohjaan pikeerillä yksi kerrallaan. Pursota pikeeriä kranssipohjaan ja paina piparkakku kiinni siihen.
8. Liimaa myös koristeita kranssiin pikeerillä. Jätä kranssi kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
9. Voit solmia kranssiin myös silkkinauhan ripustamista varten.
10. Pakkaa kranssit sellofaaniin ja anna lahjaksi!
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!