Piparkakkukranssi

Joulun kaunein piparkakuista tehty lahja on kauniisti koristeltu piparkakkukranssi, joka ihastuttaa niin pieniä kuin suuria joulufaneja.

PT1H

30 min + 12 tuntia + 12 tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Piparkakkutaikina

1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
125 g voita
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
Pikeeri

1 kananmunan valkuainen (L-koko)
noin 3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Koristeet

pehmeitä sokerihelmiä ja muita koristeita
syötäviä lumihiutalekoristeita

Ohjeet

1. Mittaa siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilaan ja kiehauta.
2. Siirrä seos kattilasta kulhoon ja jäähdytä kunnolla.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna ja lopuksi sooda-jauhoseos.
4. Sekoita kunnolla ja kääri taikina kelmuun.
5. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään jääkaapissa.
6. Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.
7. Ota taikinalevystä muotilla pipareita pellille.
8. Paista piparkakkuja 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.
9. Vatkaa valkuaista hetki sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ja lisää sitruunamehu.
10. Lisää tomusokeria vähitellen ja koko ajan vatkaten, kunnes pikeeri on kuohkeaa ja tarpeeksi paksua (tähän menee noin 3 minuuttia).
11. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikeväreillä.

Kranssin teko-ohjeet

1. Valmista ensin kranssiin tulevat piparkakut ja koristele ne. Anna koristeiden kuivua kunnolla.
2. Tee kranssipohja. Yhdestä 500 g piparkakkutaikinasta tulee noin 3 halkaisijaltaan 20 cm kranssia. Käytä muottina esimerkiksi kulhoa ja kuppia.
3. Kaulitse taikinasta levy hyvin jauhotetulla alustalla. Paina taikinasta kulholla (20 cm) iso ympyrä.
4. Paina myös kranssin sisälle ympyrä kupilla, jolloin jäljelle jää rengas.
5. Paista renkaat yksitellen uunissa (200 astetta 8–10 minuuttia).
6. Jäähdytä kranssit, valmista pikeeri.
7. Liimaa piparit kranssipohjaan pikeerillä yksi kerrallaan. Pursota pikeeriä kranssipohjaan ja paina piparkakku kiinni siihen.
8. Liimaa myös koristeita kranssiin pikeerillä. Jätä kranssi kuivumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.
9. Voit solmia kranssiin myös silkkinauhan ripustamista varten.
10. Pakkaa kranssit sellofaaniin ja anna lahjaksi!

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!