Piparkakku-kinuskijäädyke

Herkullinen jäädytetty jälkiruoka jouluun! Piparkakun ja kinuskin makuisen joulujäädykkeen voit tehdä etukäteen pakastimeen odottamaan.

8 annosta

25 minuuttia + 4–5 tuntia

Arviot (98 kpl)

Ainekset

Kinuskikastike
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
30 g voita
2 dl kuohukermaa
50 g rouhittuja turkinpippurimakeisia tai polkagris-piparminttumakeisia
Jäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
150 g piparkakkuja
Koristeluun
50 g puolukoita

Ohjeet

1. Sekoita kinuskikastikkeen sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua noin kaksi minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksunee hieman. Kaada kerma vähitellen varovasti joukkoon ja lisää makeisrouhe. Keitä seosta vielä 3–4 minuuttia. Jätä jäähtymään.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon.
3. Hienonna piparkakut ja levitä ohut kerros kelmulla vuoratun leipävuoan pohjalle. Kaada päälle puolet jäädykeseoksesta. Valuta joukkoon kinuskikastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset (säästä pinnalle kerros piparimurua).
4. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele puolukoilla. 

Vinkki!
Herkullinen kinuskikastike maistuu myös sellaisenaan jälkiruokakastikkeena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.