Piparkakku-kinuskijäädyke

Herkullinen jäädytetty jälkiruoka jouluun! Piparkakun ja kinuskin makuisen joulujäädykkeen voit tehdä etukäteen pakastimeen odottamaan.

8 annosta

25 minuuttia + 4–5 tuntia

Arviot (98 kpl)

Ainekset

Kinuskikastike
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
30 g voita
2 dl kuohukermaa
50 g rouhittuja turkinpippurimakeisia tai polkagris-piparminttumakeisia
Jäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
150 g piparkakkuja
Koristeluun
50 g puolukoita

Ohjeet

1. Sekoita kinuskikastikkeen sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua noin kaksi minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksunee hieman. Kaada kerma vähitellen varovasti joukkoon ja lisää makeisrouhe. Keitä seosta vielä 3–4 minuuttia. Jätä jäähtymään.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon.
3. Hienonna piparkakut ja levitä ohut kerros kelmulla vuoratun leipävuoan pohjalle. Kaada päälle puolet jäädykeseoksesta. Valuta joukkoon kinuskikastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset (säästä pinnalle kerros piparimurua).
4. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele puolukoilla. 

Vinkki!
Herkullinen kinuskikastike maistuu myös sellaisenaan jälkiruokakastikkeena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.