Piparkakku-kinuskijäädyke

8 annosta 25 minuuttia + 4–5 tuntia
Herkullinen jäädytetty jälkiruoka jouluun! Piparkakun ja kinuskin makuisen joulujäädykkeen voit tehdä etukäteen pakastimeen odottamaan.
Piparkakku-kinuskijäädyke
Arvioi: (66kpl)

Ainekset

    Kinuskikastike

    • 2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 30 g voita
    • 2 dl kuohukermaa
    • 50 g rouhittuja turkinpippurimakeisia tai polkagris-piparminttumakeisia

    Jäädyke

    • 6 keltuaista
    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 6 dl kuohukermaa
    • 150 g piparkakkuja

    Koristeluun

    • 50 g puolukoita

    1. Sekoita kinuskikastikkeen sokeri, siirappi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua noin kaksi minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksunee hieman. Kaada kerma vähitellen varovasti joukkoon ja lisää makeisrouhe. Keitä seosta vielä 3–4 minuuttia. Jätä jäähtymään.
    2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon.
    3. Hienonna piparkakut ja levitä ohut kerros kelmulla vuoratun leipävuoan pohjalle. Kaada päälle puolet jäädykeseoksesta. Valuta joukkoon kinuskikastiketta ja pyöräytä kevyesti sekaisin. Tee vielä toiset samanlaiset kerrokset (säästä pinnalle kerros piparimurua).
    4. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele puolukoilla. 

    Vinkki!
    Herkullinen kinuskikastike maistuu myös sellaisenaan jälkiruokakastikkeena.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker