Piparipullat

Piparipullat kuuluvat jouluun. Niitä on hauska leipoa lasten kanssa. Aloita valmistamalla piparkakkutaikina jo edellisenä päivänä.

30 kpl

PT1H

1 vrk + 1,5 tuntia

Arviot (77 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14–15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Voiteluun
1 kananmuna

Piparkakkutaikina
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
125 g voita tai margariinia
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Aloita valmistamalla piparkakkutaikina. Kiehauta siirappi, sokeri ja piparkakkumauste. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.

Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda sekoittaen. Nosta piparkakkutaikina jääkaappiin yön yli.

Valmista pullataikina seuraavana päivänä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa joukkoon vielä sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla kuvioita.

Vaivaa kohonnut pullataikina työpöydällä ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä pikkupulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota pullia 10–15 minuuttia ennen paistoa. Voitele munalla. Laita päälle piparkakut. (Paista ylijääneet piparit ja herkuttele sellaisenaan.)

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Ripottele pinnalle tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.