Ainekset
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14–15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Voiteluun
1 kananmuna
Piparkakkutaikina
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
125 g voita tai margariinia
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Aloita valmistamalla piparkakkutaikina. Kiehauta siirappi, sokeri ja piparkakkumauste. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.
Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda sekoittaen. Nosta piparkakkutaikina jääkaappiin yön yli.
Valmista pullataikina seuraavana päivänä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa joukkoon vielä sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla kuvioita.
Vaivaa kohonnut pullataikina työpöydällä ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä pikkupulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota pullia 10–15 minuuttia ennen paistoa. Voitele munalla. Laita päälle piparkakut. (Paista ylijääneet piparit ja herkuttele sellaisenaan.)
Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Ripottele pinnalle tomusokeria.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?