Piparipullat - pullat piparkakuilla - Dansukker

Piparipullat

30 kpl 1 vrk + 1,5 tuntia
Piparipullat kuuluvat jouluun. Niitä on hauska leipoa lasten kanssa. Aloita valmistamalla piparkakkutaikina jo edellisenä päivänä.
Piparipullat
Arvioi: (28kpl)

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1–2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 14–15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Piparkakkutaikina

  • 1 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Aloita valmistamalla piparkakkutaikina. Kiehauta siirappi, sokeri ja piparkakkumauste. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.

Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda sekoittaen. Nosta piparkakkutaikina jääkaappiin yön yli.

Valmista pullataikina seuraavana päivänä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa joukkoon vielä sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla kuvioita.

Vaivaa kohonnut pullataikina työpöydällä ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä pikkupulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota pullia 10–15 minuuttia ennen paistoa. Voitele munalla. Laita päälle piparkakut. (Paista ylijääneet piparit ja herkuttele sellaisenaan.)

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Ripottele pinnalle tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;