Piparipullat

Piparipullat kuuluvat jouluun. Niitä on hauska leipoa lasten kanssa. Aloita valmistamalla piparkakkutaikina jo edellisenä päivänä.

30 kpl

1 vrk + 1,5 tuntia

Arviot (48 kpl)

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14–15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Voiteluun
1 kananmuna

Piparkakkutaikina
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
125 g voita tai margariinia
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Aloita valmistamalla piparkakkutaikina. Kiehauta siirappi, sokeri ja piparkakkumauste. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi.

Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda sekoittaen. Nosta piparkakkutaikina jääkaappiin yön yli.

Valmista pullataikina seuraavana päivänä.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa joukkoon vielä sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi. Ota piparkakkumuotilla kuvioita.

Vaivaa kohonnut pullataikina työpöydällä ja jaa tasakokoisiksi paloiksi. Pyöritä pikkupulliksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kohota pullia 10–15 minuuttia ennen paistoa. Voitele munalla. Laita päälle piparkakut. (Paista ylijääneet piparit ja herkuttele sellaisenaan.)

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Ripottele pinnalle tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.