Piparilyhty

Leivo piparitaikinasta lyhty ohjeiden mukaan. Laita pieni led-tuikkukynttilä sisään, sytytä ja nauti lyhdyn valosta.

PT1H

1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Ohjeet

Tee edellisenä päivänä piparitaikina. Taikinan ohjeella saat noin 700 g piparitaikinaa. Siitä leivot piparilyhdyn ja jouluisia pipareita.

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.

Ota taikinasta pala ja kauli se noin 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä 6 neliötä kokoon 8 x 8 cm. (Tee neliöiden reunoista mahdollisimman tasaiset.) Leikkaa neliöihin kuviot sapluunan mukaan tai paina ne pienillä piparkakkumuoteilla. Jätä kuvion ympärille riittävästi taikinalaitaa niin että piparkakkulyhdyn aihio on riittävän tukeva.

Siirrä aihiot leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.

Liitä neljä aihiota lyhdyn seiniksi sulatetulla sokerilla tai sokerikuorrutteella (ks. ohje alla). Tee kahdesta aihiosta lyhdylle katto ja liitä palat toisiinsa kuten edellä. Koristele halutessasi sokerikuorrutteella ja/tai Dansukker Tomusokerilla.

Laita pieni led-tuikkukynttilä sisään, sytytä ja nauti lyhdyn valosta.

Lataa ohje ja sapluuna pdf-muodossa.

Sokerikuorrute
Vatkaa kananmunan valkuainen, noin 3 dl Dansukker Tomusokeria ja pari tippaa sitruunamehua pursotettavaksi tahnaksi. Pane seos pursotinpussiin ja pursota.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Vegaaniset vaniljamunkit

Munkit ja muut vappuherkut

Vapun perinteisiin herkkuihin kuuluvien tippaleipien ja munkkien oheen olemme valikoineet muitakin makeita ja suolaisia herkkuja.

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.