Piparilyhty

Leivo piparitaikinasta lyhty ohjeiden mukaan. Laita pieni led-tuikkukynttilä sisään, sytytä ja nauti lyhdyn valosta.

PT1H

1 vrk

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Ohjeet

Tee edellisenä päivänä piparitaikina. Taikinan ohjeella saat noin 700 g piparitaikinaa. Siitä leivot piparilyhdyn ja jouluisia pipareita.

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.

Ota taikinasta pala ja kauli se noin 2-3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä 6 neliötä kokoon 8 x 8 cm. (Tee neliöiden reunoista mahdollisimman tasaiset.) Leikkaa neliöihin kuviot sapluunan mukaan tai paina ne pienillä piparkakkumuoteilla. Jätä kuvion ympärille riittävästi taikinalaitaa niin että piparkakkulyhdyn aihio on riittävän tukeva.

Siirrä aihiot leivinpaperoidulle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.

Liitä neljä aihiota lyhdyn seiniksi sulatetulla sokerilla tai sokerikuorrutteella (ks. ohje alla). Tee kahdesta aihiosta lyhdylle katto ja liitä palat toisiinsa kuten edellä. Koristele halutessasi sokerikuorrutteella ja/tai Dansukker Tomusokerilla.

Laita pieni led-tuikkukynttilä sisään, sytytä ja nauti lyhdyn valosta.

Lataa ohje ja sapluuna pdf-muodossa.

Sokerikuorrute
Vatkaa kananmunan valkuainen, noin 3 dl Dansukker Tomusokeria ja pari tippaa sitruunamehua pursotettavaksi tahnaksi. Pane seos pursotinpussiin ja pursota.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.