Piparikipot ja valkosuklaavaahto

Paista joulupiparkakut syötäviksi kipoiksi! Piparikipot ja valkosuklaavaahto on suloista tarjottavaa joulun jälkiruokana tai pikkujoulussa.

1 vrk + 1 tunti

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Piparkakkutaikina
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
3 rkl piparkakkumaustetta TAI
2 rkl kanelia, 2 tl inkivääriä, 2 tl kardemummaa ja 2 tl neilikaa
250 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Valkosuklaavaahto
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Koristeluun
puolukoita tai karpaloita

Ohjeet

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja piparkakkumausteet. Kiehauta. Ota pois liedeltä. Lisää paloiteltu voi ja anna sulaa joukkoon. Jäähdytä noin 20 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Kaulitse taikinasta vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen mallinen levy ja ota isohkolla piparkakkumuotilla kuvioita. Laita ne metallisten, ylösalaisin olevien leivosvuokien päälle ja paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla muutamia minuutteja, kunnes piparkakut ovat kypsiä. Irrota vielä hieman lämpimät kuviot vuokien päältä ja anna jäähtyä.

Voit halutessasi koristella piparkakut tomusokeri-vesikuorrutuksella ja koristerakeilla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Paloittele valkosuklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suklaa kermavaahdon joukkoon. Pursota valkosuklaavaahto piparikippoihin ja ripottele päälle puolukoita tai karpaloita. Voit laittaa toisen piparikipon kanneksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.