Piparikipot ja valkosuklaavaahto

Paista joulupiparkakut syötäviksi kipoiksi! Piparikipot ja valkosuklaavaahto on suloista tarjottavaa joulun jälkiruokana tai pikkujoulussa.

1 vrk + 1 tunti

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Piparkakkutaikina
2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
3 rkl piparkakkumaustetta TAI
2 rkl kanelia, 2 tl inkivääriä, 2 tl kardemummaa ja 2 tl neilikaa
250 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Valkosuklaavaahto
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Koristeluun
puolukoita tai karpaloita

Ohjeet

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja piparkakkumausteet. Kiehauta. Ota pois liedeltä. Lisää paloiteltu voi ja anna sulaa joukkoon. Jäähdytä noin 20 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Kaulitse taikinasta vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen mallinen levy ja ota isohkolla piparkakkumuotilla kuvioita. Laita ne metallisten, ylösalaisin olevien leivosvuokien päälle ja paista 175–200 asteessa uunin keskiritilätasolla muutamia minuutteja, kunnes piparkakut ovat kypsiä. Irrota vielä hieman lämpimät kuviot vuokien päältä ja anna jäähtyä.

Voit halutessasi koristella piparkakut tomusokeri-vesikuorrutuksella ja koristerakeilla.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Paloittele valkosuklaa reunalliselle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kääntele suklaa kermavaahdon joukkoon. Pursota valkosuklaavaahto piparikippoihin ja ripottele päälle puolukoita tai karpaloita. Voit laittaa toisen piparikipon kanneksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.