Pinaatti-lohikierteet

15–20 annosta 1 ½ tuntia
Moneen tilanteeseen sopivaa pikkusuolaista tarjottavaa
Pinaatti-lohikierteet
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • noin 6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
  • ½ dl oliiviöljyä

Täyte

  • 300 g lohifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl Dansukker Taloussokeria
  • ½ ruukkua tilliä silputtuna
  • mustapippuria
  • 150 g tuorejuustoa maun mukaan
  • 1 rasia (85 g) babypinaatinlehtiä
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 dl pinjansiemeniä

Vuoan voiteluun

  • 40 g pehmeää voita tai margariinia
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna

Pinnalle

  • 1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 rkl vettä

Kaada kädenlämpöinen maito sekoituskulhoon. Lisää murennettu hiiva, fariinisokeri, suola ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Leikkaa lohifilee nahkaa myötäillen ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

Jauhota työpöytä ja kauli tai taputtele kohonnut taikina noin 30 x 40 cm:n levyksi. Notkista tuorejuuston rakenne haarukalla sekoittaen ja levitä se taikinalevylle. Asettele huuhdotut pinaatinlehdet tuorejuuston päälle ja ripottele muskottipähkinää lehdille. Siirrä maustuneet lohiviipaleet pinaatinlehtien päälle ja ripottele pinjansiemenet lohiviipaleille.  Rullaa levy ja paloittele.

Sekoita pehmeä rasva ja murskatut valkosipulin kynnet. Voitele vuoka (noin 32 x 22 cm) valkosipulivoilla ja laita rullat vuokaan lähelle tosiaan. Kohota. Voitele pinta siirappi-vesiseoksella ja paista uunissa 210 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Reseptin on laatinut

Dansukker