Pinaatti-lohikierteet

Moneen tilanteeseen sopivaa pikkusuolaista tarjottavaa lohi-tuorejuustotäytteellä.

15–20 annosta

1 ½ tuntia

Arviot (30 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
noin 6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Täyte
300 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
½ ruukkua tilliä silputtuna
mustapippuria
150 g tuorejuustoa maun mukaan
1 rasia (85 g) babypinaatinlehtiä
1 tl muskottipähkinää
1 dl pinjansiemeniä

Vuoan voiteluun
40 g pehmeää voita tai margariinia
4 valkosipulin kynttä murskattuna

Pinnalle
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl vettä

Ohjeet

Kaada kädenlämpöinen maito sekoituskulhoon. Lisää murennettu hiiva, fariinisokeri, suola ja puolet jauhoista. Vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta pehmeä, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Leikkaa lohifilee nahkaa myötäillen ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja tillisilpulla. Anna maustua taikinan kohoamisen ajan.

Jauhota työpöytä ja kauli tai taputtele kohonnut taikina noin 30 x 40 cm:n levyksi. Notkista tuorejuuston rakenne haarukalla sekoittaen ja levitä se taikinalevylle. Asettele huuhdotut pinaatinlehdet tuorejuuston päälle ja ripottele muskottipähkinää lehdille. Siirrä maustuneet lohiviipaleet pinaatinlehtien päälle ja ripottele pinjansiemenet lohiviipaleille.  Rullaa levy ja paloittele.

Sekoita pehmeä rasva ja murskatut valkosipulin kynnet. Voitele vuoka (noin 32 x 22 cm) valkosipulivoilla ja laita rullat vuokaan lähelle tosiaan. Kohota. Voitele pinta siirappi-vesiseoksella ja paista uunissa 210 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.