Pinaatti-fetapiiras

Tuttu makupari pinaatti ja feta maistuvat tässä suolaisessa piirakassa.

uunivuoka 24 x 29 cm

1 tunti

Arviot (33 kpl)

Ainekset

300 g lehtitaikinaa

Täyte

1 kg tuoretta pinaattia
1 ruukku minttua silputtuna

Liemi

2 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
¾ tl suolaa
½–¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½–¾ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa

Pinnalle

200 g fetajuustoa

Ohjeet

Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja pari senttimetriä reunaa peittäväksi levyksi.

Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne pannuun tai paistokasariin. Pehmitä miedossa lämmössä, parissa kolmessa erässä, sekoittele muutamia kertoja kevyesti nostellen. Valuta ja jäähdytä. Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois käsin puristaen ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Ripottele minttusilppu pinaatin päälle.

Sekoita liemen aineet ja valuta liemi pinaatin päälle vuokaan. Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa.

Käytä pakastepinaattia!
Valuta 600 g (4 x150 g:n pussi) sulatettua pakastepinaattia hyvin esim. siivilässä. Sekoita valutettu pinaatti sekä minttusilppu liemeen ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Asettele fetajuustoviipaleet päälle ja paista uunissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?