Pinaatti-fetapiiras

Tuttu makupari pinaatti ja feta maistuvat tässä suolaisessa piirakassa.

uunivuoka 24 x 29 cm

1 tunti

Arviot (33 kpl)

Ainekset

300 g lehtitaikinaa

Täyte

1 kg tuoretta pinaattia
1 ruukku minttua silputtuna

Liemi

2 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
¾ tl suolaa
½–¾ tl jauhettua muskottipähkinää
½–¾ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
4 kananmunaa

Pinnalle

200 g fetajuustoa

Ohjeet

Kauli sulanut lehtitaikina vuoan pohjan ja pari senttimetriä reunaa peittäväksi levyksi.

Huuhdo pinaatinlehdet kylmällä vedellä ja nosta ne pannuun tai paistokasariin. Pehmitä miedossa lämmössä, parissa kolmessa erässä, sekoittele muutamia kertoja kevyesti nostellen. Valuta ja jäähdytä. Puserra pinaatinlehdistä neste tarkkaan pois käsin puristaen ja levitä lehdet taikinan päälle vuokaan. Ripottele minttusilppu pinaatin päälle.

Sekoita liemen aineet ja valuta liemi pinaatin päälle vuokaan. Viipaloi fetajuusto ja aseta viipaleet täytteen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nauti lämmin piiras raikkaan salaatin kanssa.

Käytä pakastepinaattia!
Valuta 600 g (4 x150 g:n pussi) sulatettua pakastepinaattia hyvin esim. siivilässä. Sekoita valutettu pinaatti sekä minttusilppu liemeen ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Asettele fetajuustoviipaleet päälle ja paista uunissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.