Ainekset
3 kananmunaa
3/4 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
150 g tummaa minttusuklaata
70 g voita tai margariinia
Pinnalle
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tuoreita mansikoita, vadelmia, sitruunamelissaa tai minttua
Ohjeet
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita kasariin voi ja paloiteltu suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita suklaaseos ja 1/3 valkuaisvaahdosta taikinan joukkoon. Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti käännellen siten, että se jää hieman epätasaiseksi. Pursota taikina minimuffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 5 minuuttia, jos haluat sisältä pehmoiset leivokset. Jos haluat leivonnaisista läpikypsät, jatka kypsennystä hieman pidempään. Anna jäähtyä.
Pursota pinnalle vaahdotettua vaniljakastiketta ja koristele tuoreilla mansikoilla, vadelmilla, sitruunamelissan tai mintun lehdillä.
Vinkki!
Voit paistaa taikinan myös mutakakuksi halkaisijaltaan 18–20 cm irtopohjavuoassa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.