Pikku hyväkkäät

Leivospohjien täytteenä on kermavaahtoa, tuorejuustoa ja tuoretta inkivääriä raasteena. Pakastemarjat saavat pinnalleen näyttävän kiilteen.

20 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni muna
2 dl vehnäjauhoja
¼ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte
1 ½ dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl Dansukker Fariinisokeria TAI
½-1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
Päälle
pakastemarjoja maun mukaan
Pinnalle
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos joukkoon. Pyöräytä taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele taikina 20 osaan. Painele palat voideltuihin leivosvuokiin (ø 6–7 cm). Siirrä vuoat uunipellille ja paista 8–10 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet pohjat vuoista.

Täytä leivospohjat vähän ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri sileäksi, lisää kermavaahto ja inkivääriraaste hyvin vatkaten. Annostele täyte leivospohjiin. Nosta jäiset marjat täytteen päälle. Valmista pinnalle tuleva kakkukiille pakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi se marjojen päälle.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?