Pikantti mustaherukkahillo

noin 9–10 dl valmista hilloa 30 minuuttia
Minihillosokerilla teet helposti herkullisen marjaisaa ja raikasta mustaherukkahilloa vähemmällä sokerilla. Tähtianis antaa pikantin maun hilloon.
Pikantti mustaherukkahillo
Arvioi: (15 kpl)

Ainekset

  • 1 kg mustaherukoita, tuore tai pakaste
  • 1 tähtianis
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

1. Perkaa mustaherukat kattilaan. Jos käytät tuoreita marjoja, lisää kattilaan 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemustaherukat puolisulaneina.

2. Lisää tähtianis ja Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 10 minuuttia, sekoita välillä.

3. Kuori vaahto pinnalta. Poista tähtianis. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä hillo jääkaapissa.

Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Reseptin on laatinut

Dansukker