Ainekset
Sitruunavaahto
3 dl ranskankermaa
2 dl rahkaa
4 1/2 rkl Dansukker Tomusokeria
puolikkaan luomusitruunan mehu
Pikachurrot
5 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
100 g sulatettua voita
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
3 tl kanelia
Lisäksi
vadelma- tai muuta marjahilloa
Koristeluun
puolikkaan luomusitruunan kuori
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:een.
Vatkaa sitruunavaahdon ainekset keskenään ja pane jääkaappiin.
Kauli leipäviipaleita ohuemmiksi ja leikkaa reunat pois. Voitele molemmat puolet voisulalla ja leikkaa neljään osaan. Paista uunissa noin 15–20 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa sokeri ja kaneli kulhossa. Ota churrot uunista ja kierittele seoksessa. Anna jäähtyä.
Annostele hilloa kuuteen kulhoon. Lusikoi päälle sitruunavaahto ja vielä nokare hilloa. Koristele sitruunankuoriraasteella ja tarjoa churrojen dippikastikkeena.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?