Pienet pääsiäispuput

Pääsiäisenä pullat muotoillaan ja koristellaan sieviksi pääsiäispupuiksi.

10–15 kpl koosta riippuen

PT55M

1 tunti

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
n. 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

1 muna

Koristeluun

3 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
koristerakeita

Ohjeet

Lämmitä maito tai kerma kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, munat ja sulatettu rasva. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot.

Jaa taikina kahteen osaan ja ota toisesta vielä pieni osa pois korvia varten. Vaivaa taikina työlaudalla ja pyöritä tasapaksuiksi pötköiksi. Jaa pötköt tasakokoisiin osiin.

Pyöritä toisesta hieman suurempia ja toisesta pötköstä hieman pienempiä pullia. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isompi ja pienempi pulla vierekkäin ja muotoile kolmannesta taikinamäärästä pupuille korvat. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tippa kerrallaan, kunnes saat niin paksun tahnan, että se on jäykkää, mutta pursotettavaa. Leikkaa kertakäyttöisen pursotinpussin päähän aivan pieni reikä ja pursota pupuille silmät, viikset ja vaikkapa tyttöpupuille esiliina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.