Pienet päärynäkakut ja rommi-rusinajäätelöä

8–10 annosta 12 tuntia
Tee itse herkullista rommi-rusinajäätelöä. Leivo seuraksi mehevän mantelisia päärynäkakkusia ja kruunaa tarjoilu rommi-siirappikastikkeella.
Pienet päärynäkakut ja rommi-rusinajäätelöä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Rommi-rusinajäätelö

    • 4 munankeltuaista
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 ½ dl maitoa
    • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
    • 2 rkl rommia
    • 1 dl rusinoita
    • 1 dl saksanpähkinärouhetta

    Rommi-siirappikastike

    • 1 dl Dansukker Cane Syrup Ruokosokerisiirappia
    • ½ dl rommia

    Pienet päärynäkakut

    • 150 g mantelimassaa
    • 75 g voita tai margariinia
    • 1 muna
    • ¾ dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • (1 tl leivinjauhetta)
    • 1 pieni prk säilykepäärynöitä valutettuna

    Valmista jäätelö. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna kerma, maito ja glukoosisiirappi kattilassa ja lisää muna-sokerivaahto joukkoon. Siivilöi seos. Lisää rommi, rusinat ja pähkinärouhe. Jäähdytä ja laita pakastimeen yön yli ja vaahdota muutaman kerran pakastuksen aikana tai laita jäätelökoneeseen noin 50 minuutiksi.

    Leivo seuraksi mehevät päärynäkakut. Vatkaa mantelimassa ja rasva keskenään. Lisää muna hyvin vatkaten. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Paloittele valutetut päärynät pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan. Jaa seos leivosvuokiin, Amerikan muffinivuokiin tai voideltuihin muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    Kiehauta seuraksi ruokosokerisiirappia ja mausta rommilla. Tarjoa rommi-rusinajäätelön kanssa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker