Perusohje hillolle Taloussokerilla

2 tuntia + 45 minuuttia
Dansukker Taloussokerilla keitetyn hillon ohje. Sokeri parantaa säilyvyyttä sitomalla marjojen vettä, jota hilloja pilaavat homeet tarvitsevat kasvuunsa.
Perusohje hillolle Taloussokerilla
Arvioi: (24kpl)

Ainekset

  • 1 kg pehmeäkuorisia marjoja
  • 500–700 g Dansukker Taloussokeria
  • TAI
  • 1 kg kovakuorisia marjoja
  • 3–4 dl vettä
  • 600–700 g Dansukker Taloussokeria

Mittaa peratut pehmeäkuoriset marjat ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan. Anna marjojen mehustua noin kaksi tuntia jääkaapissa kansi suljettuna ennen keittämistä.

Jos teet hilloa kovakuorisista marjoista, keitä ensin vettä ja sokeria noin 10 minuuttia. Lisää sitten peratut marjat kattilaan.

Keitä hilloa pienellä lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä. Älä sekoita kauhalla, vaan ravistele varovasti kattilaa pohjaanpalamisen estämiseksi. Kuori vaahto reikäkauhalla tai lusikalla. Tölkitä kuumana pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Säilytä kylmässä.

Reseptin on laatinut

Dansukker