Perusohje hillolle Hillosokerilla - Dansukker

Perusohje hillolle Hillosokerilla

n. 2 l 20 minuuttia + jäähtyminen
Dansukker Hillosokerilla teet helposti ja nopeasti herkullista ja hyvin säilyvää kotihilloa tuoreista tai pakastemarjoista ja hedelmistä. Katso video ja kokeile heti!
Perusohje hillolle Hillosokerilla
Arvioi: (139kpl)

Ainekset

  • 2 kg (4 litraa) marjoja, tuore tai pakaste
  • 1 dl vettä
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria

1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.

2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia*. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.

*Keittoajat:
Pehmeäkuoriset marjat n. 10 min (esim. mansikka, vadelma)
Kovakuoriset marjat n. 15 min. (esim. herukka, karviainen)

Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi keitä suuretkin hillomäärät ohjeen mukaisissa erissä.

 

Tervetuloa Hillo-Infoon: Näin valmistelet purkit säilöntäkuntoon

Katso video: Perusohje hillolle Hillosokerilla

Reseptin on laatinut

Dansukker

;