Perusohje hillolle Hillosokerilla

n. 2 l 20 minuuttia + jäähtyminen
Dansukker Hillosokerilla teet helposti ja nopeasti herkullista ja hyvin säilyvää kotihilloa marjoista ja hedelmistä.
Perusohje hillolle Hillosokerilla
Arvioi: (34kpl)

Ainekset

  • 2 kg (4 litraa) marjoja, tuore tai pakaste
  • 1 dl vettä
  • 1 kg Dansukker Hillosokeria

1. Perkaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat. Käytä pakastemarjat puolisulaneina.

2. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10–15 minuuttia*. Sekoita välillä. Kuori vaahto.
Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.

3. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä mieluiten viileässä.

*Keittoajat:
Pehmeäkuoriset marjat n. 10 min (esim. mansikka, vadelma)
Kovakuoriset marjat n. 15 min. (esim. herukka, karviainen)

Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi keitä suuretkin hillomäärät ohjeen mukaisissa erissä.

Katso video: Hetkessä hyvää hilloa!

Reseptin on laatinut

Dansukker