Ainekset
1 kg jauhoisia perunoita, vettä
½ l perunoiden keitinlientä tai vettä
3 hapanleipäviipaletta (ruisrevitty yms.)
2 dl maltaita
5 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 tl kuminaa
1 rkl pomeranssin kuorta
2 dl Dansukker Leipäsiirappia
n. 10 dl vehnäjauhoja
n. 10 dl ruisjauhoja
Voiteluun
1 dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
½ dl vettä tai kahvia
Ohjeet
Kuori perunat ja keitä ne suolattomassa vedessä kypsiksi. Ota keitinliemi talteen ja soseuta perunat.
Mittaa ½ litraa keitinlientä ja murenna leipäviipaleet liemeen. Lisää leipäseos, maltaat ja ruisjauhot kädenlämpöiseen perunasoseeseen.
Peitä sakeahko seos leivinliinalla ja anna imeltyä 8–10 tuntia huoneenlämmössä.
Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn vesitilkkaan. Lisää hiivaliemi, suola, mausteet ja siirappi taikinaan. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Alusta napakka taikina, joka irtoaa käsistä. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Leivo taikinasta neljä pyöreää limppua. Kohota leivät liinan alla.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele kypsät leivät kuumina vedellä tai kahvilla ohennetulla siirapilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?