Perunaleivokset

Klassiset perunaleivokset ovat juhlavia herkkuja, mutta myös helppotekoisia. Massaa voit maustaa makusi mukaan joko alkoholilla tai leivonta-aromeilla.

22–24 kpl

PT40M

45 minuuttia

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
Lisäksi
100 g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata
½ dl kaakaojauhetta
1 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl rommia, konjakkia tai punssia TAI leivonta-aromia varovasti annostellen
1 dl marmeladia tai hilloa
50 g suklaaströsseleitä

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot taikinaan.

Levitä taikina reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Irrota pohja ja laita se tehosekoittimeen.

Laita rasva kattilaan ja sulata taloussuklaan kanssa. Laita seos tehosekoittimeen yhdessä kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa. Lisää alkoholi tai leivonta-aromi sekä marmeladi tai hillo.

Sekoita tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Anna seoksen jähmettyä hetki jääkaapissa.

Muotoile pieniä pyöreitä tai pitkulaisia palleroita. Kääntele suklaaströsseleissä. Leikkaa halutessasi kolme viiltoa pinnalle. Laita tarjolle.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.