Persikkapiirakka

Piirakan kuohkeassa täytteessä on maitorahkaa ja säilykepersikkaa. Se koristellaan persikkasydämin.

6 annosta

PT1H

70 minuuttia

Arviot (155 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
Täyte
6 persikanpuolikasta
2 kananmunaa
250 g maitorahkaa
2 rkl perunajauhoja
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Pane vehnäjauhot, sokeri sekä pieneksi paloiteltu jääkaappikylmä rasva kulhoon. Nypi rasva jauhoihin. Lisää muna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Leikkaa persikanpuolikkaista sydämiä muotin avulla. Leikkaa loput hedelmälihasta hyvin pieniksi paloiksi.

Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset. Sekoita keltuaisten joukkoon maitorahka, perunajauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja hienonnetut persikat. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti keltuaisseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Asettele persikkasydämet täytteen päälle. Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?