Perinteiset siirappipiparkakut - Dansukker

Perinteiset piparkakut

12 tuntia + leivonta
Tumma siirappi ja jouluiset mausteet tekevät sen ainoan oikean joulun piparkakkutaikinan.
Perinteiset piparkakut
Arvioi: (126kpl)

Ainekset

  • 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 4 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 250 g margariinia
  • 2 munaa
  • 9–10 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään. Kauli taikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin päällä. Ota taikinasta kuvioita erilaisilla piparkakkumuoteilla. Paista piparkakut 200°:ssa 7–12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Valmiin taikinan määrä on 1,4 kg. Voit halutessasi puolittaa ohjeen.

 

Vinkki!

– korvaa inkivääri pomeranssinkuorella
– lisää taikinaan 1 tl jauhettua kardemummaa
– ripaus mustapippuria ja suolaa antaa potkua piparitaikinan mausteille

Katso video: Näin valmistat ja koristelet joulupiparit

Reseptin on laatinut

Dansukker

;