Ainekset
2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 dl Dansukker Taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g margariinia
2 munaa
9–10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Ohjeet
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen margariini ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on huolellisesti sekoitettu. Anna taikinan maustua ja kovettua viileässä seuraavaan päivään. Kauli taikina 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin päällä. Ota taikinasta kuvioita erilaisilla piparkakkumuoteilla. Paista piparkakut 200°:ssa 7–12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
Valmiin taikinan määrä on 1,4 kg. Voit halutessasi puolittaa ohjeen.
Vinkki!
– korvaa inkivääri pomeranssinkuorella
– lisää taikinaan 1 tl jauhettua kardemummaa
– ripaus mustapippuria ja suolaa antaa potkua piparitaikinan mausteille
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?