Unelmatorttu – Dansukker

Perinteinen unelmatorttu

12–15 annosta 30 min
Perinteinen unelmatorttu kuohkealla voikreemillä on kielen vievä herkku. Gluteeniton unelmakääretorttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet.
Perinteinen unelmatorttu
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  • 3–4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

Valmista täyte. Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;