Perinteinen mustikkapiirakka

uunipellillinen 1 tunti 15 minuuttia
Perinteinen pullapohjainen mustikkapiirakka on monelle se ainoa oikea.
Perinteinen mustikkapiirakka
Arvioi: (21kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 2 1/2 dl maitoa
    • 25 g hiivaa
    • 1 muna
    • 1 tl suolaa
    • 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl kardemummaa
    • 6–7 dl vehnäjauhoja
    • 75 g margariinia tai voita

    Pinnalle

    • 500 g tuoreita tai pakastemustikoita
    • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2 dl perunajauhoja

    Voiteluun

    • kananmuna

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin tai koneella alustaen. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

    Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta leivinpaperille uunipellin päälle. Ripottele pinnalle sekaisin mustikat, sokeri ja perunajauhot.

    Kaulitse ylijääneistä taikinapaloista piiraan pinnalle ristikoita. Voitele taikinaosat kananmunalla. Paista 225 asteessa 20–30 minuuttia.

    Vinkki!
    Koristele taikinaristikot Dansukker Rapealla raesokerilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker