Ainekset
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
400 g jauhelihaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 dl riisiä
3 dl vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa
Voiteluun
1 kananmuna
Ohjeet
Anna voin pehmetä hetki. Laita se kulhoon ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maitorahka. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nosta jääkaappiin.
Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettu sipuli sekä fariinisokeri. Kuullota, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää joukkoon riisi, vesi, murennettu liha- tai kasvisliemikuutio sekä rakuunaa. Anna hautua hiljalleen kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku. Jäähdytä seos.
Levitä täyte puolikkaalle taikinalevylle ja nosta toinen osa päälle. Rypistä reunat. Voitele pinta munalla.
Kypsennä 200–225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa lämpimänä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!