Peltilihapiirakka

Paista pellillinen tuttua ja maistuvaa jauheliha-riisitäytteistä piirakkaa.

12 annospalaa

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (188 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
400 g jauhelihaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 dl riisiä
3 dl vettä
1 liha- tai kasvisliemikuutio
1 tl rakuunaa

Voiteluun
1 kananmuna

Ohjeet

Anna voin pehmetä hetki. Laita se kulhoon ja lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maitorahka. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nosta jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettu sipuli sekä fariinisokeri. Kuullota, kunnes sipuli on kauniin väristä. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää joukkoon riisi, vesi, murennettu liha- tai kasvisliemikuutio sekä rakuunaa. Anna hautua hiljalleen kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku. Jäähdytä seos.

Levitä täyte puolikkaalle taikinalevylle ja nosta toinen osa päälle. Rypistä reunat. Voitele pinta munalla.

Kypsennä 200–225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa lämpimänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?