Ainekset
Pohja
60 g voita
100 g piparkakkuja
150 g suklaahippukeksejä
Pekaanipähkinäkinuski
100 g pekaanipähkinöitä
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 1/2 dl kuohukermaa
75 g voita
Tryffeli
70 g maitosuklaata
70 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus suolaa
Koristeluun
(kaakaojauhetta)
50 g pekaanipähkinöitä
keksimurua
kotimaisia pakastepuolukoita
Ohjeet
1. Sulata voi ja yhdistä keksimurun (säästä hieman piiraan koristeluun) kanssa. Painele seos irtopohjapiirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle sekä paksusti reunoille. Laita jääkaappiin.
2. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120°C. Lisää pähkinärouhe. Kaada toffeeseos piirakkapohjan päälle. Pane jääkaappiin.
3. Rouhi suklaat hienoksi. Kiehauta tryffelin kerma ja siirappi. Lisää suklaa ja sekoittele kunnes se on sulanut. Mausta suolalla. Kaada tryffeli piiraan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Koristele piiras ja vie tarjolle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?