Pekaanitoffeepiiras - Dansukker

Pekaanitoffeepiiras

n. 12 palaa n. 1 t + n. 2 t jäähdytykseen
Jos rakastat pehmeää toffeeta, tämä ohje on sinulle! Pekaanitoffeepiiras piparkakkupohjalla ja kinuski- ja suklaatryffelitäytteellä on joulun paras herkku.
Pekaanitoffeepiiras
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 60 g voita
    • 100 g piparkakkuja
    • 150 g suklaahippukeksejä

    Pekaanipähkinäkinuski

    • 100 g pekaanipähkinöitä
    • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 1/2 dl kuohukermaa
    • 75 g voita

    Tryffeli

    • 70 g maitosuklaata
    • 70 g tummaa suklaata
    • 1 dl kuohukermaa
    • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • ripaus suolaa

    Koristeluun

    • (kaakaojauhetta)
    • 50 g pekaanipähkinöitä
    • keksimurua
    • kotimaisia pakastepuolukoita

    1. Sulata voi ja yhdistä keksimurun (säästä hieman piiraan koristeluun) kanssa. Painele seos irtopohjapiirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle sekä paksusti reunoille. Laita jääkaappiin.

    2. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 120°C. Lisää pähkinärouhe. Kaada toffeeseos piirakkapohjan päälle. Pane jääkaappiin.

    3. Rouhi suklaat hienoksi. Kiehauta tryffelin kerma ja siirappi. Lisää suklaa ja sekoittele kunnes se on sulanut. Mausta suolalla. Kaada tryffeli piiraan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

    4. Koristele piiras ja vie tarjolle.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;