Ainekset
Murotaikina
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
Täyte
75 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
3 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
300 g pekaanipähkinöitä
Pinnalle
50 g kokonaisia pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
1 ½ dl kuohukermaa tai 150 g mascarponea
Dansukker Tummaa siirappia
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 60 minuuttia. Painele murotaikina pieniin vuokiin (ø 6–7 cm) tai yhteen isoon (ø 26–28 cm.) (Halutessasi voit kaulia taikinan 2 mm:n vahvuiseksi levyksi ja vuorata vuoat taikinalevyllä.)
Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja puolet sokerista sekä siirappi. Lisää kananmunat yksitellen ja loput sokerista sekä perunajauhot kananmunien lisäyksen yhteydessä koko ajan hyvin vatkaten. Rouhi täytteeseen tulevat pekaanipähkinät tasaiseksi rouheeksi ja lisää vaahtoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokiin/vuokaan. Asettele kokonaiset pekaanipähkinät täytteen päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa, pieniä piiraita noin 20 minuuttia, isoa noin 30 minuuttia.
Tarjoa pekaanipiiras haaleana tai täysin jäähtyneenä kermavaahdon tai mascarponen ja siirapin kanssa.
Vinkki!
Pienet pekaanipiiraat paistuvat mainiosti muffinipellin vuoissa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.