Pekaanipiiraat

Voit leipoa yhden ison pekaanipähkinäpiirakan tai pieniä piiraita vaikka muffinipellillä.

10 pientä tai 1 iso

PT1H30M
PT0M
Piirakat

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Murotaikina
100 g voita tai margariinia
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte
75 g voita tai margariinia
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
3 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
300 g pekaanipähkinöitä

Pinnalle
50 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

Tarjoiluun
1 ½ dl kuohukermaa tai 150 g mascarponea
Dansukker Tummaa siirappia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilöity seos joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 60 minuuttia. Painele murotaikina pieniin vuokiin (ø 6–7 cm) tai yhteen isoon (ø 26–28 cm.) (Halutessasi voit kaulia taikinan 2 mm:n vahvuiseksi levyksi ja vuorata vuoat taikinalevyllä.)

Vaahdota täytteen huoneenlämpöinen rasva ja puolet sokerista sekä siirappi. Lisää kananmunat yksitellen ja loput sokerista sekä perunajauhot kananmunien lisäyksen yhteydessä koko ajan hyvin vatkaten. Rouhi täytteeseen tulevat pekaanipähkinät tasaiseksi rouheeksi ja lisää vaahtoon. Kaada täyte taikinan päälle vuokiin/vuokaan. Asettele kokonaiset pekaanipähkinät täytteen päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa, pieniä piiraita noin 20 minuuttia, isoa noin 30 minuuttia.

Tarjoa pekaanipiiras haaleana tai täysin jäähtyneenä kermavaahdon tai mascarponen ja siirapin kanssa.

Vinkki!
Pienet pekaanipiiraat paistuvat mainiosti muffinipellin vuoissa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.