Pehmeä rahkakakku

25 minuuttia + 4 tuntia
Keksipohjaisen hyytelökakun täytteessä on rahkaa ja päällä tuoreita marjoja sekä pieniä marenkeja, jotka valmistuvat nopeasti mikrouunissa.
Pehmeä rahkakakku
Arvioi: (47kpl)

Ainekset

    Pohja

    • n. 100 g kaurakeksejä
    • 50 g voisulaa

    Täyte

    • 1 prk (250 g) maitorahkaa
    • 1–1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • (1/2 dl mantelirouhetta)
    • 1 dl omenamehua
    • 6 liivatelehteä
    • 2 dl kuohukermaa

    Koristeeksi

    • tuoreita marjoja ja rapeita marenkeja
    • minttua tai sitruunamelissaa

    Marengit mikrossa

    • 1 valkuainen
    • n. 6 dl Dansukker Tomusokeria

    Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja lisää joukkoon kuuma voisula. Leikkaa voipaperista irtopohjaisen vuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle levy. Painele lämmin keksimuruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

    Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan omenamehuun. Anna mehun jäähtyä hieman.

    Sekoita maitorahkan joukkoon mausteet, (mantelirouhe), liivateseos ja lopuksi kevyesti kermavaahto. Levitä rahkatäyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään 3 tuntia.

    Sekoita marenkeja varten puuhaarukalla tomusokeri vähitellen valkuaisen joukkoon. Seos on paksua. Sekoita lopussa seos käsin tasaiseksi. Pyörittele pieniä sormenpään kokoisia palloja 10–12 kpl kerrallaan leivinpaperin päälle suoraan mikron pohjalle. Kuivata marengit täydellä teholla n. 1 1/2 minuuttia.

    Irrota rengas rahkakakun ympäriltä ohutteräistä veistä apuna käyttäen. Koristele kakku mikromarengeilla ja marjoilla. – Loput marengit voit myöhemmin tarjota sellaisenaan tai marjajälkiruokien kanssa.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker