Ainekset
Pohja
n. 100 g kaurakeksejä
50 g voisulaa
Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1–1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 dl mantelirouhetta)
1 dl omenamehua
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Koristeeksi
tuoreita marjoja ja rapeita marenkeja
minttua tai sitruunamelissaa
Marengit mikrossa
1 valkuainen
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja lisää joukkoon kuuma voisula. Leikkaa voipaperista irtopohjaisen vuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle levy. Painele lämmin keksimuruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan omenamehuun. Anna mehun jäähtyä hieman.
Sekoita maitorahkan joukkoon mausteet, (mantelirouhe), liivateseos ja lopuksi kevyesti kermavaahto. Levitä rahkatäyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään 3 tuntia.
Sekoita marenkeja varten puuhaarukalla tomusokeri vähitellen valkuaisen joukkoon. Seos on paksua. Sekoita lopussa seos käsin tasaiseksi. Pyörittele pieniä sormenpään kokoisia palloja 10–12 kpl kerrallaan leivinpaperin päälle suoraan mikron pohjalle. Kuivata marengit täydellä teholla n. 1 1/2 minuuttia.
Irrota rengas rahkakakun ympäriltä ohutteräistä veistä apuna käyttäen. Koristele kakku mikromarengeilla ja marjoilla. – Loput marengit voit myöhemmin tarjota sellaisenaan tai marjajälkiruokien kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?