Pehmeä rahkakakku

Keksipohjaisen hyytelökakun täytteessä on rahkaa ja päällä tuoreita marjoja sekä pieniä marenkeja, jotka valmistuvat nopeasti mikrouunissa.

25 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (155 kpl)

Ainekset

Pohja
n. 100 g kaurakeksejä
50 g voisulaa

Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1–1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia tai 1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 dl mantelirouhetta)
1 dl omenamehua
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi
tuoreita marjoja ja rapeita marenkeja
minttua tai sitruunamelissaa

Marengit mikrossa
1 valkuainen
n. 6 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

Ohjeet

Murskaa keksit kulhossa tai muovipussissa ja lisää joukkoon kuuma voisula. Leikkaa voipaperista irtopohjaisen vuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle levy. Painele lämmin keksimuruseos vuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan omenamehuun. Anna mehun jäähtyä hieman.

Sekoita maitorahkan joukkoon mausteet, (mantelirouhe), liivateseos ja lopuksi kevyesti kermavaahto. Levitä rahkatäyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä viileässä vähintään 3 tuntia.

Sekoita marenkeja varten puuhaarukalla tomusokeri vähitellen valkuaisen joukkoon. Seos on paksua. Sekoita lopussa seos käsin tasaiseksi. Pyörittele pieniä sormenpään kokoisia palloja 10–12 kpl kerrallaan leivinpaperin päälle suoraan mikron pohjalle. Kuivata marengit täydellä teholla n. 1 1/2 minuuttia.

Irrota rengas rahkakakun ympäriltä ohutteräistä veistä apuna käyttäen. Koristele kakku mikromarengeilla ja marjoilla. – Loput marengit voit myöhemmin tarjota sellaisenaan tai marjajälkiruokien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!