Pehmeä puolukka-piparkakku

Pellillinen mehevää piparkakun makuista puolukkakakkua tuorejuustokuorrutteella.

uunipellillinen

PT40M

40 minuuttia

Arviot (59 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
1 pkt (500 g) Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
6 dl piimää
1 rkl inkivääriä
1 1/2 rkl kardemummaa
2 tl neilikkaa
1 1/2 rkl kanelia
11 dl vehnäjauhoja
1 rkl soodaa
200 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl jäisiä puolukoita tai puolukkahilloa
Kuorrutus
400 g (kevyt)tuorejuustoa, esim. Philadelphia
4 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
jäisiä puolukoita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää voi ja puolukat, sekoita ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys.

Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa ruuduiksi ja koristele puolukoilla juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?