Ainekset
1 kg punajuuria
2 isoa sipulia
1 keskikokoinen palsternakka
50 g voita
2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
500 g perunoita
½–1 tl timjamia tai rakuunaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
smetanaa tai ranskankermaa
Ohjeet
Kuori ja paloittele punajuuret, sipulit ja palsternakka. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri sekä paloitellut juurekset ja sipulit. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja kuoritut ja paloitellut perunat sekä mausteet.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40–50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja kiehuvaa vettä tai kasvislientä.
Tarjoa seuraksi smetanaa tai ranskankermaa.
Vinkki!
Laita pinnalle nokare smetanaa tai ranskankermaa ja vedä veitsellä tai tikulla nokareen läpi, jotta saat kauniin sydänkuvion.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!