Pavlova-joulukuusi

Pavlova-joulukuusi on joulupöydän näyttävä jälkiruoka. Marenkia, kermavaahtoa ja nautinnon kruunaa herkullinen puolukka-kinuskikastike.

Arviot (37 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marenki
4 munanvalkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1 tl omenaviinietikkaa

Puolukka-kinuskikastike
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 dl kuohukermaa
1,5 dl puolukoita

Koristeluun
2–2,5 dl kuohukermaa,
puolukoita, rosmariinin oksia

Ohjeet

1. Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja piirrä leivinpapereille viisi erikokoista rengasta, läpimitoiltaan esim. 15 cm, 13 cm, 11 cm, 10 cm ja 8 cm. Tee kaksi isointa yhdelle pellille ja kolme pienintä toiselle pellille.

2. Vaahdota valkuaisia noin 5 minuuttia kiinteäksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista vähitellen vaahdotuksen aikana. Sekoita maissitärkkelys ja vaniljasokeri loppusokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten (noin 5 minuuttia), kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Sekoita etikka joukkoon.

3. Levitä marenki pyöreiksi tasaisiksi levyiksi leivinpaperille renkaiden sisäpuolelle. Paista noin 1,5 tuntia marenkien koosta riippuen (isot marengit vaativat pidemmän ajan kuin pienet). Jos marenki uhkaa tummua, alenna lämpötilaa. Marengit saavat jäädä sitkeiksi keskeltä. Sammuta uuni mutta jätä marengit vielä kuivumaan uuniin.

4. Tee marenkien paistuessa puolukka-kinuskikastike: sekoita sokeri ja siirappi kattilassa, kuumenna ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksuuntua hieman.

5. Lisää kerma pienissä erissä sekoittaen ja keitä vielä noin 4 minuuttia sekoitellen. Sekoita puolukat joukkoon. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

6. Kokoa pavlova jäähtyneistä marenkilevyistä. Vaahdota kerma. Pane suurin marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle hieman kermavaahtoa ja puolukka-kinuskikastiketta. Jatka samaan tapaan kerrosten tekoa kunnes ylimpänä on pienin marenkilevy. Koristele se kermavaahdolla ja valuta päälle puolukka-kinuskikastiketta. Koristele koko komeus puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!