Pavlova-joulukuusi

Pavlova-joulukuusi on joulupöydän näyttävä jälkiruoka. Marenkia, kermavaahtoa ja nautinnon kruunaa herkullinen puolukka-kinuskikastike.

Arviot (37 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marenki
4 munanvalkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1 tl omenaviinietikkaa

Puolukka-kinuskikastike
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 dl kuohukermaa
1,5 dl puolukoita

Koristeluun
2–2,5 dl kuohukermaa,
puolukoita, rosmariinin oksia

Ohjeet

1. Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja piirrä leivinpapereille viisi erikokoista rengasta, läpimitoiltaan esim. 15 cm, 13 cm, 11 cm, 10 cm ja 8 cm. Tee kaksi isointa yhdelle pellille ja kolme pienintä toiselle pellille.

2. Vaahdota valkuaisia noin 5 minuuttia kiinteäksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista vähitellen vaahdotuksen aikana. Sekoita maissitärkkelys ja vaniljasokeri loppusokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten (noin 5 minuuttia), kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Sekoita etikka joukkoon.

3. Levitä marenki pyöreiksi tasaisiksi levyiksi leivinpaperille renkaiden sisäpuolelle. Paista noin 1,5 tuntia marenkien koosta riippuen (isot marengit vaativat pidemmän ajan kuin pienet). Jos marenki uhkaa tummua, alenna lämpötilaa. Marengit saavat jäädä sitkeiksi keskeltä. Sammuta uuni mutta jätä marengit vielä kuivumaan uuniin.

4. Tee marenkien paistuessa puolukka-kinuskikastike: sekoita sokeri ja siirappi kattilassa, kuumenna ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksuuntua hieman.

5. Lisää kerma pienissä erissä sekoittaen ja keitä vielä noin 4 minuuttia sekoitellen. Sekoita puolukat joukkoon. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

6. Kokoa pavlova jäähtyneistä marenkilevyistä. Vaahdota kerma. Pane suurin marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle hieman kermavaahtoa ja puolukka-kinuskikastiketta. Jatka samaan tapaan kerrosten tekoa kunnes ylimpänä on pienin marenkilevy. Koristele se kermavaahdolla ja valuta päälle puolukka-kinuskikastiketta. Koristele koko komeus puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Tarjoa heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.