Ainekset
Marenki
4 munanvalkuaista
2,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1 tl omenaviinietikkaa
Puolukka-kinuskikastike
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 dl kuohukermaa
1,5 dl puolukoita
Koristeluun
2–2,5 dl kuohukermaa,
puolukoita, rosmariinin oksia
Ohjeet
1. Pane uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi uunipeltiä ja piirrä leivinpapereille viisi erikokoista rengasta, läpimitoiltaan esim. 15 cm, 13 cm, 11 cm, 10 cm ja 8 cm. Tee kaksi isointa yhdelle pellille ja kolme pienintä toiselle pellille.
2. Vaahdota valkuaisia noin 5 minuuttia kiinteäksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista vähitellen vaahdotuksen aikana. Sekoita maissitärkkelys ja vaniljasokeri loppusokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten (noin 5 minuuttia), kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Sekoita etikka joukkoon.
3. Levitä marenki pyöreiksi tasaisiksi levyiksi leivinpaperille renkaiden sisäpuolelle. Paista noin 1,5 tuntia marenkien koosta riippuen (isot marengit vaativat pidemmän ajan kuin pienet). Jos marenki uhkaa tummua, alenna lämpötilaa. Marengit saavat jäädä sitkeiksi keskeltä. Sammuta uuni mutta jätä marengit vielä kuivumaan uuniin.
4. Tee marenkien paistuessa puolukka-kinuskikastike: sekoita sokeri ja siirappi kattilassa, kuumenna ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua tai paksuuntua hieman.
5. Lisää kerma pienissä erissä sekoittaen ja keitä vielä noin 4 minuuttia sekoitellen. Sekoita puolukat joukkoon. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
6. Kokoa pavlova jäähtyneistä marenkilevyistä. Vaahdota kerma. Pane suurin marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle hieman kermavaahtoa ja puolukka-kinuskikastiketta. Jatka samaan tapaan kerrosten tekoa kunnes ylimpänä on pienin marenkilevy. Koristele se kermavaahdolla ja valuta päälle puolukka-kinuskikastiketta. Koristele koko komeus puolukoilla ja rosmariinin oksilla. Tarjoa heti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!