Passionsima

1 vrk + n. 7 vrk
Ryppyinen passiohedelmä antaa mukavan eksoottisen makuvivahteen kotisimalle.
Passionsima
Arvioi: (85kpl)

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 4 passiohedelmää
  • 1 ruukku sitruunamelissaa
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

1. Mittaa sokerit puhtaaseen isoon astiaan. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Puolita passiohedelmät ja lusikoi joukkoon niiden sisus. Lisää huolellisesti huuhdellut sitruunamelissan varret sekä loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

2. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Reseptin on laatinut

Dansukker