Passionpavlova

Koristele maidoton marenkipavlova näyttävästi hedelmillä ja syötävillä kukilla.

noin 10 annosta

PT1H

3 tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Marenki
5 kananmunan valkuaista
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl valkoviinietikkaa
Täyte ja koristeet
250 ml kauravispiä
noin 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
4–5 passiohedelmää
2 dl mangokuutioita
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
syötäviä kukkia

Ohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 110–120 asteeseen.
2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
4. Aloita lisäämään sokeriseosta lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet.
5. Lisää viinietikka aivan lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
6. Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi leivinpaperoidulle uunipellille.
7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
8. Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.
Jos marengin pinta alkaa tummua, säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.
9. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
10. Nosta puolet kauravispivaahdosta marenkipohjalle. Nostele päälle passiohedelmien sisustaa, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
11. Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.

Vinkki!
Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.


Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, AlfaTV ja Suomen Sokeri/Dansukker

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.