Passionjuustokakku lasissa

Passionjuustokakku lasissa on näyttävä jälkiruoka ilman liivatetta. Tarjoa juhlissa herkullista lemoncurdin, pähkinämurun ja passiotuorejuustovaahdon yhdistelmää.

6 annosta

1 tunti + 2 tuntia

Arviot (46 kpl)

Ainekset

Lemoncurd (n. 3 dl)
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
80 g voita

Pähkinämuru
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
50 g voita
1/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Passiotuorejuustovaahto                                           
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl passiohedelmistä puristettua mehua

Koristeluun
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin lemoncurd. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti noin 3 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua, vatkaa koko ajan. Lisää sitten voi erissä koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja halutessasi siivilöi seos. Purkita puhtaaseen, kuumaan purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

2. Valmista pähkinämuru. Lämmitä kiertoilmauuni 175°C:een. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Sirottele seos leivinpaperoidulle pellille. Paista kauniin kullanruskeaksi uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Vatkaa seos kiinteäksi ja kääntele mehu joukkoon. Vatkaa vielä hetki. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin tunniksi.

4. Kokoa jälkiruoka. Pane lemoncurd pursotinpussiin, jossa on pieni tylla. Pursota juustokakkuseosta pieniksi keoiksi kuuteen lasiin. Pursota ympärille kekoja lemoncurdista. Sirottele päälle pähkinämurua ja koristele sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.