Passionjuustokakku lasissa

Passionjuustokakku lasissa on näyttävä jälkiruoka ilman liivatetta. Tarjoa juhlissa herkullista lemoncurdin, pähkinämurun ja passiotuorejuustovaahdon yhdistelmää.

6 annosta

PT55M

1 tunti + 2 tuntia

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lemoncurd (n. 3 dl)
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
80 g voita

Pähkinämuru
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
50 g voita
1/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Passiotuorejuustovaahto                                           
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl passiohedelmistä puristettua mehua

Koristeluun
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin lemoncurd. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti noin 3 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua, vatkaa koko ajan. Lisää sitten voi erissä koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja halutessasi siivilöi seos. Purkita puhtaaseen, kuumaan purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

2. Valmista pähkinämuru. Lämmitä kiertoilmauuni 175°C:een. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Sirottele seos leivinpaperoidulle pellille. Paista kauniin kullanruskeaksi uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Vatkaa seos kiinteäksi ja kääntele mehu joukkoon. Vatkaa vielä hetki. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin tunniksi.

4. Kokoa jälkiruoka. Pane lemoncurd pursotinpussiin, jossa on pieni tylla. Pursota juustokakkuseosta pieniksi keoiksi kuuteen lasiin. Pursota ympärille kekoja lemoncurdista. Sirottele päälle pähkinämurua ja koristele sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.