Passionjuustokakku lasissa

Passionjuustokakku lasissa on näyttävä jälkiruoka ilman liivatetta. Tarjoa juhlissa herkullista lemoncurdin, pähkinämurun ja passiotuorejuustovaahdon yhdistelmää.

6 annosta

PT55M

1 tunti + 2 tuntia

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lemoncurd (n. 3 dl)
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
80 g voita

Pähkinämuru
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
50 g voita
1/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Passiotuorejuustovaahto                                           
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl passiohedelmistä puristettua mehua

Koristeluun
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin lemoncurd. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti noin 3 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua, vatkaa koko ajan. Lisää sitten voi erissä koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja halutessasi siivilöi seos. Purkita puhtaaseen, kuumaan purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

2. Valmista pähkinämuru. Lämmitä kiertoilmauuni 175°C:een. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Sirottele seos leivinpaperoidulle pellille. Paista kauniin kullanruskeaksi uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Vatkaa seos kiinteäksi ja kääntele mehu joukkoon. Vatkaa vielä hetki. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin tunniksi.

4. Kokoa jälkiruoka. Pane lemoncurd pursotinpussiin, jossa on pieni tylla. Pursota juustokakkuseosta pieniksi keoiksi kuuteen lasiin. Pursota ympärille kekoja lemoncurdista. Sirottele päälle pähkinämurua ja koristele sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.