Passionjuustokakku lasissa

Passionjuustokakku lasissa on näyttävä jälkiruoka ilman liivatetta. Tarjoa juhlissa herkullista lemoncurdin, pähkinämurun ja passiotuorejuustovaahdon yhdistelmää.

6 annosta

PT55M

1 tunti + 2 tuntia

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Lemoncurd (n. 3 dl)
1 dl vastapuristettua sitruunamehua
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna
2 1/2 dl Dansukker Hillosokeria
80 g voita

Pähkinämuru
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
50 g voita
1/4 dl kookoshiutaleita
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Passiotuorejuustovaahto                                           
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
2–3 rkl passiohedelmistä puristettua mehua

Koristeluun
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin lemoncurd. Sekoita ainekset voita lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti noin 3 minuuttia kunnes seos alkaa paksuuntua, vatkaa koko ajan. Lisää sitten voi erissä koko ajan vatkaten. Ota kattila liedeltä ja halutessasi siivilöi seos. Purkita puhtaaseen, kuumaan purkkiin. Säilytä jääkaapissa.

2. Valmista pähkinämuru. Lämmitä kiertoilmauuni 175°C:een. Rouhi mantelit ja pähkinät. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Sirottele seos leivinpaperoidulle pellille. Paista kauniin kullanruskeaksi uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

3. Sekoita kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Vatkaa seos kiinteäksi ja kääntele mehu joukkoon. Vatkaa vielä hetki. Lusikoi seos pursotinpussiin ja pane jääkaappiin tunniksi.

4. Kokoa jälkiruoka. Pane lemoncurd pursotinpussiin, jossa on pieni tylla. Pursota juustokakkuseosta pieniksi keoiksi kuuteen lasiin. Pursota ympärille kekoja lemoncurdista. Sirottele päälle pähkinämurua ja koristele sitruunamelissalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?