Passiohedelmäkakku

Passiohedelmä maustaa sekä fariinisokerilla leivotun kakkutaikinan että kuorrutuksen.

12–16 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

250 g voita
250 g Dansukker Fariinisokeria
4 kananmunaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl passiohedelmälihaa (noin 6 passiohedelmää)

Passiosiirappi
1 dl passiohedelmälihaa (noin 6 passiohedelmää)
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl vettä

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 22 %, esim. Philadelphia Original)
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Valmista kakku huoneenlämpöisistä raaka-aineista.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 23–24 cm), voitele reuna tai vuoraa se leivinpaperikaitaleella.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa pari minuuttia jokaisen kananmunan lisäyksen jälkeen. Sekoita kuivat aineet, siivilöi ja lisää seos vaahtoon ilmavasti sekoittaen. Lisää passiohedelmäliha taikinaan lastalle käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa 170 asteessa 40–45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa.

Jäähdytä 5 minuuttia ja irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja anna kakun jäähtyä kuvun tai ilmavasti kietaistun kelmukerroksen alla.

Mittaa passiosiirapin aineet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Passiosiirappi kiinteytyy jäähdytyksen aikana. Jääkaapissa säilytettäessä siirapin rakenne sakenee, mutta se ohenee jälleen huoneenlämmössä. Jos siirappi tuntuu paksulta ohenna se vesitilkalla.

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja reunoille. Valuta passiosiirappia kuorrutuksen päälle.

Tarjoa kahvin tai makean kuplajuoman kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.