Pasha

Maitorahkaa, voita ja kermaa sisältävä pasha kuuluu perinteisiin pääsiäisjälkiruokiimme.

(8–10 annosta)

12 tuntia + 25 minuuttia + 12 tuntia

Arviot (241 kpl)

Ainekset

3 tlk (à 250 g) maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 ps (80 g) mantelijauhetta
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 dl rusinoita silputtuna
200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja silputtuna
3 keltuaista
2,5 dl vispi- tai kuohukermaa

Ohjeet

1. Valuta maitorahkat siivilässä jääkaapissa yön yli, jolloin niistä irtoaa ylimääräinen neste.

2. Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt voi rahkaan. Lisää mantelijauhe ja sokerit.

3. Silppua sekaan rusinat ja aprikoosit.

4. Kaada kattilaan keltuaiset ja kerma. Sekoita kuumentaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Lisää seos muiden ainesten joukkoon ja sekoita vielä kerran.

5. Kaada seos kylmään veteen kasteltuun ja kuivaksi puserrettuun siivilävaatteeseen, joka on levitetty pashamuotin vuoraukseksi. Painele pashaseos muottiin ja peitä vaatteen reunoilla. Nosta päälle paino ja laita muotti kylmään seuraavaan päivään asti. Jos et omista pashamuottia, käytä uutta, puhdasta kukkaruukkua, jossa on reikä pohjassa tai tavallista muovilävikköä muottina.

6. Avaa siivilävaate ja kumoa pasha lautaselle. Koristele.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.