Parmesaani-oreganoleipä

Parmesaanijuustolla ja oreganolla maustettu vehnäleipä paistetaan vuoassa.

2 ½ tuntia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

50 g hiivaa
3 dl haaleaa maitoa
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 rkl oreganoa
Voiteluun
sulatettua tai juoksevaa margariinia

Ohjeet

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, margariini, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Lisää jauhot, 2/3 juustosta sekä oregano ja alusta taikina notkeaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 20–30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo siitä tanko, jonka jaat 20 osaan.

Pyörittele taikinapaloista palloja. Laita palloista 14 pitkänomaiseen voideltuun vuokaan aina kaksi vierekkäin. Voitele pallot margariinilla. Laita loput pallot niiden päälle keskelle ja voitele margariinilla. Ripottele päälle loput parmesaanijuustosta ja anna kohota liinan alla 20–30 minuuttia.

Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia, kumoa sen jälkeen ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.