Parmesaani-oreganoleipä

Parmesaanijuustolla ja oreganolla maustettu vehnäleipä paistetaan vuoassa.

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

50 g hiivaa
3 dl haaleaa maitoa
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 rkl oreganoa
Voiteluun
sulatettua tai juoksevaa margariinia

Ohjeet

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, margariini, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Lisää jauhot, 2/3 juustosta sekä oregano ja alusta taikina notkeaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 20–30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo siitä tanko, jonka jaat 20 osaan.

Pyörittele taikinapaloista palloja. Laita palloista 14 pitkänomaiseen voideltuun vuokaan aina kaksi vierekkäin. Voitele pallot margariinilla. Laita loput pallot niiden päälle keskelle ja voitele margariinilla. Ripottele päälle loput parmesaanijuustosta ja anna kohota liinan alla 20–30 minuuttia.

Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia, kumoa sen jälkeen ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.