Parmesaani-oreganoleipä

Parmesaanijuustolla ja oreganolla maustettu vehnäleipä paistetaan vuoassa.

PT1H

2 ½ tuntia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

50 g hiivaa
3 dl haaleaa maitoa
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 rkl oreganoa
Voiteluun
sulatettua tai juoksevaa margariinia

Ohjeet

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, margariini, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Lisää jauhot, 2/3 juustosta sekä oregano ja alusta taikina notkeaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 20–30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo siitä tanko, jonka jaat 20 osaan.

Pyörittele taikinapaloista palloja. Laita palloista 14 pitkänomaiseen voideltuun vuokaan aina kaksi vierekkäin. Voitele pallot margariinilla. Laita loput pallot niiden päälle keskelle ja voitele margariinilla. Ripottele päälle loput parmesaanijuustosta ja anna kohota liinan alla 20–30 minuuttia.

Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia, kumoa sen jälkeen ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?