Parmankinkku-vuohenjuustopiiras

Tarjoa juhlissa suolaisena leivonnaisena parmankinkku-vuohenjuustopiirasta.

uunipellillinen, 25 annospalaa

50 minuuttia

Arviot (74 kpl)

Ainekset

Pohja
500 g perunasosetta
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 tl leivinjauhetta
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
1 ½ dl öljyä tai 150 g sulatettua voita

Täyte
100–150 g parmankinkkua
8 aurinkokuivattua tomaattia
noin 15 oliivia tai kapriksia maun mukaan
150 g vuohenmaitojuustoa nokareina
1 ruukku basilikaa silputtuna
mustapippuria myllystä
4 dl ruokakermaa
4 munaa
200 g juustoraastetta

Ohjeet

Laita perunasose kulhoon. Lisää muut aineet. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Paloittele parmankinkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Laita ne esipaistetun pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle oliivit tai kaprikset. Murusta vuohenmaitojuusto nokareina pinnalle. Silppua joukkoon basilika. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

Vatkaa ruokakerma, munat ja juustoraaste ja kaada seos täytteiden päälle. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Vinkki!
Piiraan pohjaan voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunasosetta tai valmistaa sen pussijauheesta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.