Paras sitruunapiirakka marengilla

Klassinen sitruunapiirakka sopii sekä kahvipöytään että jälkiruoaksi. Leivo vaikka pääsiäiseksi! Paras sitruunapiirakka marengilla – rapea pohja, ihanan kirpsakka melkein valuva täyte ja silkinpehmeä marenki.

8 hlö

3,5 tuntia

Arviot (173 kpl)

Ainekset

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Dansukker Tomusokeria
150 g voita
1 kananmuna

Täyte
3 (luomu)sitruunan mehu *
3 (luomu)sitruunan kuori
50 g voita
3 keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin)
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Sveitsiläinen marenki
3 valkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Sekoita jauhot ja tomusokeri keskenään.

2. Kuutioi voi ja nypi jauhoseoksen kanssa murumaiseksi.

3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

5. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja nosta noin 24 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.

6. Asettele piirakan reunoille folio tai käytä paistokuulia etteivät piirakan reunat valahda uunissa.

7. Paista pohjaa 175 asteessa noin 17–20 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä ja on kypsän oloinen.

8. Laita sitruunamehu, kuoriraaste, voi ja 1 dl sokeria kattilaan ja lämmitä kunnes voi sulaa.

9. Vatkaa kulhossa keltuaiset, loput 1 dl sokeria ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi.

10. Kiehauta sitruunamehuseos ja lisää se sitten vatkaten keltuaisvaahtoon.

11. Kaada seos vielä kerran kattilaan ja lämmitä seosta koko ajan hiljalleen vatkaten vispilällä pohjasta asti.

12. Kun seos selvästi paksuuntuu ja ”pulpahtaa”, se on valmista. Nosta kattila heti kylmään veteen ja sekoita vielä hetki. Jos kananmuna kypsyy kokkeliksi, on sitruunatäyte pilalla.

13. Kaada täyte pohjan päälle, laita kelmu päälle ja anna jäähtyä hetki.

* HUOM! Maista täytettä ja lisää halutessasi lisää sokeria. Täytteestä tulee aika kirpeää. Jos sitruunasi ovat tosi isoja, laita vain 2 kpl.

14. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

15. Nosta piirakka vuoasta ja leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. **

16. Erottele valkuaiset isoon lasi- tai metallikulhoon.

17. Pane kattilan pohjalle vettä ja nosta kulho sen päälle niin, ettei pohja kuitenkaan osu veteen.

18. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.

19. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.

20. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60- asteista (noin 10 min).

21. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.

22. Laita marenki pursotinpussiin ruusutyllan kanssa ja pursota piirakkapalojen päälle.

23. Halutessasi paahda marengin pinta kaasupolttimella/tohottimella.

** Vinkki!
Voit myös levittää marengin piirakan päälle ja olla leikkaamatta piirakkaa valmiiksi paloiksi.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.