Paras sitruunapiirakka marengilla

Klassinen sitruunapiirakka sopii sekä kahvipöytään että jälkiruoaksi. Leivo vaikka pääsiäiseksi! Paras sitruunapiirakka marengilla – rapea pohja, ihanan kirpsakka melkein valuva täyte ja silkinpehmeä marenki.

8 hlö

3,5 tuntia

Arviot (159 kpl)

Ainekset

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Dansukker Tomusokeria
150 g voita
1 kananmuna

Täyte
3 (luomu)sitruunan mehu *
3 (luomu)sitruunan kuori
50 g voita
3 keltuaista (säästä valkuaiset marenkiin)
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Sveitsiläinen marenki
3 valkuaista
2 dl Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

1. Sekoita jauhot ja tomusokeri keskenään.

2. Kuutioi voi ja nypi jauhoseoksen kanssa murumaiseksi.

3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

5. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja nosta noin 24 cm irtopohjaiseen piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.

6. Asettele piirakan reunoille folio tai käytä paistokuulia etteivät piirakan reunat valahda uunissa.

7. Paista pohjaa 175 asteessa noin 17–20 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä ja on kypsän oloinen.

8. Laita sitruunamehu, kuoriraaste, voi ja 1 dl sokeria kattilaan ja lämmitä kunnes voi sulaa.

9. Vatkaa kulhossa keltuaiset, loput 1 dl sokeria ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi.

10. Kiehauta sitruunamehuseos ja lisää se sitten vatkaten keltuaisvaahtoon.

11. Kaada seos vielä kerran kattilaan ja lämmitä seosta koko ajan hiljalleen vatkaten vispilällä pohjasta asti.

12. Kun seos selvästi paksuuntuu ja ”pulpahtaa”, se on valmista. Nosta kattila heti kylmään veteen ja sekoita vielä hetki. Jos kananmuna kypsyy kokkeliksi, on sitruunatäyte pilalla.

13. Kaada täyte pohjan päälle, laita kelmu päälle ja anna jäähtyä hetki.

* HUOM! Maista täytettä ja lisää halutessasi lisää sokeria. Täytteestä tulee aika kirpeää. Jos sitruunasi ovat tosi isoja, laita vain 2 kpl.

14. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.

15. Nosta piirakka vuoasta ja leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. **

16. Erottele valkuaiset isoon lasi- tai metallikulhoon.

17. Pane kattilan pohjalle vettä ja nosta kulho sen päälle niin, ettei pohja kuitenkaan osu veteen.

18. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.

19. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.

20. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60- asteista (noin 10 min).

21. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.

22. Laita marenki pursotinpussiin ruusutyllan kanssa ja pursota piirakkapalojen päälle.

23. Halutessasi paahda marengin pinta kaasupolttimella/tohottimella.

** Vinkki!
Voit myös levittää marengin piirakan päälle ja olla leikkaamatta piirakkaa valmiiksi paloiksi.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.