Paprikainen habanero-tomaattihillo

Tulinen hillo ihastuttaa pikkujoulutarjoiluissa tai joulupöydässä. Säädä tulisuutta habaneron määrällä: se on reilusti tulisempaa kuin mieto chilipaprika.

1–2 pienehköä purkillista

50 minuuttia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

500 g tomaatteja
1 litra kiehuvaa vettä
2 säilöttyä paahdettua paprikaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 habanero-chilipaparika
nokare tuoretta inkivääriä
½ dl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
ripaus suolaa
n. 150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Paloittele myös paahdetut paprikat. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, habanero ja inkivääri.

Laita ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää punaviinietikka ja Hillo-marmeladisokeri ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Leikkaa saaristolaisleivistä sopivan kokoisia paloja, laita päälle kinkkua ja nokare tulista habanero-tomaattihilloa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.