Paprikainen habanero-tomaattihillo

Tulinen hillo ihastuttaa pikkujoulutarjoiluissa tai joulupöydässä. Säädä tulisuutta habaneron määrällä: se on reilusti tulisempaa kuin mieto chilipaprika.

1–2 pienehköä purkillista

PT55M

50 minuuttia

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

500 g tomaatteja
1 litra kiehuvaa vettä
2 säilöttyä paahdettua paprikaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 habanero-chilipaparika
nokare tuoretta inkivääriä
½ dl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
ripaus suolaa
n. 150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatit kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Kuori tomaatit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Paloittele myös paahdetut paprikat. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, habanero ja inkivääri.

Laita ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja ripaus suolaa. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää punaviinietikka ja Hillo-marmeladisokeri ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Leikkaa saaristolaisleivistä sopivan kokoisia paloja, laita päälle kinkkua ja nokare tulista habanero-tomaattihilloa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?