Pannacottaruudut

Rapeapohjainen ja pannacottatäytteinen vadelmaleivonnainen kesäiseen kahvipöytään.

noin 15 kpl

4 tuntia

Arviot (23 kpl)

Ainekset

Pohja

200 g digestive- tai kaurakeksejä
2 dl maissihiutaleita
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
125 g sulatettua margariinia tai voita
100–150 g valko- tai maitosuklaata

Täyte

3–4 dl vadelmia
½ l kuohukermaa
½ l täysmaitoa
puolikkaan tai yhden luomuappelsiinin kuoriraaste
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun

1–2 dl tuoreita vadelmia
mintun- tai sitruunamelissan lehtiä

Ohjeet

Murusta keksit esimerkiksi muovipussissa lihanuijalla nuijien. Lisää loppuvaiheessa maissihiutaleet ja murusta kevyesti. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen uunivuokaan, jonka koko on noin 25x30 cm.

Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä sula suklaa murupohjan päälle lusikalla ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, että suklaa on jähmettynyt.

Ripottele pinnalle vadelmat niin, että niitä on tasaisesti pitkin pohjaa.

Mittaa kattilaan kerma, maito, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste ja hyytelösokeri Multi. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna seoksen kiehua noin puoli minuuttia. Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti ja kaada vuokaan varovasti. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään ja leikkaa annospaloiksi. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.