Pähkinäinen mutakakku - Reseptejä

Pähkinäinen mutakakku

3 tuntia
Tämän pähkinäisen, tahmean mutakakun annetaan jäähtyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Pähkinäinen mutakakku
Arvioi: (48kpl)

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 munaa
  • 3 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • 2 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1/2 dl vehnäjauhoja

Mittaa voi tai margariini ja paloiteltu suklaa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä usein sekoitellen.

Vaahdota munat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon muscovadosokeri vatkaten. Sekoita hasselpähkinärouhe ja vehnäjauhot taikinaan ja lisää lopuksi suklaaseos käännellen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan tai pitkulaiseen leipävuokaan. Paista keskiritilätasolla 175 asteessa noin 20–25 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Mutakakun kuuluu olla tahmea sisältä.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;