Ainekset
250 g (4 dl) rusinoita
10 kuivattua viikunaa
10 kuivattua aprikoosia
1 ½ dl konjakkia tai appelsiinimehua
250 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kokonaisia manteleita
1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä
Ohjeet
Pane rusinat ja paloitellut hedelmät kulhoon. Lisää konjakki tai appelsiinimehu ja anna seistä tunnin ajan.
Voitele ja jauhota pitkänomainen vuoka (n. 2 litraa). Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää puolet jauhoista ja puolet hedelmäsekoituksesta. Lisää tämän jälkeen kaikki loput ainekset ja sekoita hyvin.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 1 1/2 tuntia. Tarkkaile paistumista ja tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kumoamista.
Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile pähkinäinen hedelmäkakku ohuina siivuina esimerkiksi sherryn kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!