Pähkinä-suklaatoffee

Tämä itse tehty toffee maistuu pähkinöiden ja suklaan ystäville. Anna pähkinä-suklaatoffeeta lahjaksi tai herkuttele itse!

noin 40 kpl

PT40M
PT0M
makeiset

40 minuuttia

Arviot (12 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita
1 1/2 dl kuohukermaa
1 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
125 g tummaa suklaata rouhittuna
ripaus suolaa
1 1/2 dl kokonaisia hasselpähkinöitä

Ohjeet

Sulata voi kerman kera kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon suklaarouhe ja suola.

Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 30–40 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

Sekoita joukkoon pähkinät ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan (30 x 10 cm). Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!
Korvaa halutessasi hasselpähkinät muilla pähkinöillä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!