Pääsiäistryffelit

Pääsiäisen suklaatryffelit kuorrutetaan marsipaanilla tai mantelimassalla.

35 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

1/2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
yhden luomulimetin tai -appelsiinin raastettu kuori
2 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä
1 pötkö mantelimassaa tai marsipaania
keltaista ja vihreää elintarvikeväriä
25 g valkosuklaata

Ohjeet

Laita kattilaan kerma ja rasva. Paloittele joukkoon suklaat. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sulaneet. Raasta hyvin pestyn limetin tai appelsiinin kuori hienoksi. Lisää se joukkoon yhdessä appelsiiniliköörin kanssa. Jaa seos kahteen noin 10x15 cm vuokaan, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Jaa mantelimassa tai marsipaani kahteen osaan. Värjää toinen keltaisella ja toinen vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse värjätyt seokset tomusokeria apuna käyttäen vuoan kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt suklaaseoksen päälle ja laita hetkeksi kylmään. Leikkaa lämpimällä veitsellä annospaloiksi.

Sulata paloiteltu valkosuklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Pursota valkosuklaaraitoja tryffeleiden pinnalle.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Voit valmistaa marsipaanin myös itse.
 

Marsipaani
100 g mantelijauhetta (kuorittuina jauhettua)
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia tai sitruunamehua
1 munanvalkuainen

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat taikinan työstettyä. Kääri kelmuun ja säilytä kylmässä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.