Pääsiäispuput

Hauskat pääsiäispupupullat rusinasilmillä ja pähkinäkuonoilla – leivo lasten kanssa maistuvia vehnäpullia pääsiäiseksi.

noin 20 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

25 g hiivaa
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
8–10 dl vehnäjauhoja
Koristeluun ja voiteluun
1 muna
40 rusinaa
20 hasselpähkinää
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito ja margariini joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää siirappi, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita joukkoon. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä leivinliinalla ja anna nousta 20–30 minuuttia.

Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Jaa toinen osa 20 isompaan ja 20 hieman pienempään palaan ja muodosta näistä pupun pää ja vartalo. Jaa toinen osa pieniin paloihin ja muovaa paloista pupujen korvat sekä etu- ja takajalat (yhtä pupua varten tarvitaan kuusi pientä palaa). Yhdistä palat pupun muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele puput kevyesti vatkatulla munalla. Tee rusinoista pupujen silmät ja hasselpähkinöistä kuonot. Anna nousta vedottomassa paikassa 20–30 minuuttia.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla. Koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?