Pääsiäispupuleivokset - Dansukker

Pääsiäispupuleivokset

6 kpl n. 2 tuntia
Pääsiäisen suloisimmat leivonnaiset muistuttavat pupuja ja maistuvat prinsessaleivoksilta. Leivo nyt herkulliset ja gluteenittomat pääsiäispupuleivokset!
Pääsiäispupuleivokset
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pupuntassut**

    • 1 munanvalkuainen, noin 20 g
    • 2–2 1/2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • (1 tl sitrus- tai minttuaromia)
    • muutama tippa punaista elintarvikeväriä
    • tulostettavat mallit

    Vadelmahillo

    • 200 g vadelmia
    • 1 dl Dansukker Hillosokeria

    Vaniljatäyte

    • 2 munankeltuaista
    • 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
    • 1 rkl maissitärkkelystä
    • 1 1/4 dl kuohukermaa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 10 g huoneenlämpöistä voita

    Pohja

    • 3 kananmunaa
    • 1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
    • 3/4 dl perunajauhoja ja 3/4 dl kookosjauhoja TAI
    • 1 ½ dl perunajauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta

    Koristeluun

    • 4 dl kuohukermaa
    • Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • 250 g valkoista marsipaania tai sokerimassaa
    • pupuntassuja
    • muutama iso vaahtokarkki

    Tee pupuntassut ja vadelmahillo jo edellisenä päivänä. 

    Lisää pupuntassuihin tulevaan valkuaiseen vähitellen tomusokeria (ja mausta halutessasi aromilla). Sekoita hyvin, kunnes saat paksun ja sileän kuorrutteen. Lusikoi suurin osa seoksesta pursotinpussiin. Käytä pientä tyllaa tai leikkaa pieni reikä pussiin. Värjää pieni määrä kuorrutetta parilla tipalla punaista väriä. Lisää tomusokeria, jos seos on liian löysää. Lusikoi värjätty kuorrute toiseen pursotinpussiin. Tulosta pupuntassumallit ja teippaa leivinpaperi niiden päälle. Pursota ensin tassujen reunat ja sitten niiden keskustat. Anna jähmettyä hetkisen. Pursota kolme pinkkiä täplää tassujen yläosaan ja yksi isompi täplä alaosaan. Jätä jähmettymään.

    Tee vadelmahillo. Keitä vadelmia ja hillosokeria kattilassa 3–4 minuuttia. Purkita hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin.

    Vatkaa vaniljatäytteen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma, vaniljasokeri ja siirappi. Yhdistä seokset ja kiehauta koko ajan vatkaten, kunnes sakenee. Kaada kulhoon ja vispaa voi vähitellen joukkoon. Laita kylmään.

    Laita kiertoilmauuni lämpenemään 175°C.

    Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

    Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Älä levitä aivan reunoille asti. Paista uunin alatasolla noin 6–7 minuuttia. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla. Ota kakkulevystä pyöreillä muoteilla tai  juomalasien avulla 6 + 6 ympyrää, joiden halkaisijat ovat noin 7 cm ja 5 cm. Levitä vadelmahilloa isommille ympyröille ja aseta päälle pienemmät ympyrät, joihin levität vaniljatäytettä. Päällystä leivokset runsaalla kermavaahdolla.

    Kaulitse marsipaani tai sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen. Leikkaa siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 14 cm. Painele ja muotoile ne leivosten ympärille. Kostuta massaa vedellä tai käytä tomusokeri-vesiseosta liimana ja kiinnitä pupuntassut. Halkaise vaahtokarkit ja kiinnitä ne veden tai tomusokeri-vesiseoksen avulla töpöhännäksi leivoksen päälle.

     

    ** Annoksesta tulee noin 100 kpl pupuntassuja. Käytä loput pääsiäisleivonnaisten koristeina tai nauti makeisina ja kekseinä.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;