Pääsiäispiirakat

Perinteiset pullapohjaiset pääsiäisen rahkapiirakat täytetään säilykepersikoilla tai muilla hedelmillä. Voit käyttää myös marjasurvosta.

(noin 14 kpl)

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

6 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
Täyte
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl kermaa
1 muna
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 400 g aprikooseja tai persikoita (tai mandariinilohkoja tai päärynää) säilykkeenä

Ohjeet

1. Sekoita käsin keskenään vehnäjauhot, pehmeä voi ja kardemumma.

2. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola.

3. Lisää neste jauho-voiseokseen ja alusta taikina tasaiseksi.

4. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 14:een osaan.

5. Pyörittele osat pulliksi. Laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan lämpimään paikkaan hyvin peitettyinä.

6. Sekoita täytteen aineet keskenään.

7. Laita säilykehedelmät valumaan.

8. Paina kohonneiden pikkupullien keskelle syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.

9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla.

10. Laita syvennyksiin täytettä ja päälle hedelmäviipaleita tai -paloja.

11. Paista piirakat 225 asteessa 10–12 minuuttia.

Vinkki!
Pullien täytteenä voi rahkan sijaan käyttää myös sokerilla maustettua marjasurvosta. Survosta tarvitaan 3-4 dl. Jos survos on kosteaa, lisää joukkoon 1–2 tl perunajauhoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.