Pääsiäispiirakat

(noin 14 kpl) 1½ tuntia
Perinteiset pullapohjaiset pääsiäisen rahkapiirakat täytetään säilykepersikoilla tai muilla hedelmillä.
Pääsiäispiirakat
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 tl hienonnettua kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3/4 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 tl suolaa

Täyte

  • 1 tlk (250 g) maitorahkaa
  • 1/2 dl kermaa
  • 1 muna
  • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • n. 400 g aprikooseja tai persikoita (tai mandariinilohkoja tai päärynää) säilykkeenä

1. Sekoita käsin keskenään vehnäjauhot, pehmeä voi ja kardemumma.

2. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola.

3. Lisää neste jauho-voiseokseen ja alusta taikina tasaiseksi.

4. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 14:een osaan.

5. Pyörittele osat pulliksi. Laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan lämpimään paikkaan hyvin peitettyinä.

6. Sekoita täytteen aineet keskenään.

7. Laita säilykehedelmät valumaan.

8. Paina kohonneiden pikkupullien keskelle syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.

9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla.

10. Laita syvennyksiin täytettä ja päälle hedelmäviipaleita tai -paloja.

11. Paista piirakat 225 asteessa 10–12 minuuttia.

Vinkki!
Pullien täytteenä voi rahkan sijaan käyttää myös sokerilla maustettua marjasurvosta. Survosta tarvitaan 3-4 dl. Jos survos on kosteaa, lisää joukkoon 1–2 tl perunajauhoja.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker