Pääsiäispiirakat

Perinteiset pullapohjaiset pääsiäisen rahkapiirakat täytetään säilykepersikoilla tai muilla hedelmillä. Voit käyttää myös marjasurvosta.

(noin 14 kpl)

PT1H

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
Täyte
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl kermaa
1 muna
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 400 g aprikooseja tai persikoita (tai mandariinilohkoja tai päärynää) säilykkeenä

Ohjeet

1. Sekoita käsin keskenään vehnäjauhot, pehmeä voi ja kardemumma.

2. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola.

3. Lisää neste jauho-voiseokseen ja alusta taikina tasaiseksi.

4. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 14:een osaan.

5. Pyörittele osat pulliksi. Laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan lämpimään paikkaan hyvin peitettyinä.

6. Sekoita täytteen aineet keskenään.

7. Laita säilykehedelmät valumaan.

8. Paina kohonneiden pikkupullien keskelle syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.

9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla.

10. Laita syvennyksiin täytettä ja päälle hedelmäviipaleita tai -paloja.

11. Paista piirakat 225 asteessa 10–12 minuuttia.

Vinkki!
Pullien täytteenä voi rahkan sijaan käyttää myös sokerilla maustettua marjasurvosta. Survosta tarvitaan 3-4 dl. Jos survos on kosteaa, lisää joukkoon 1–2 tl perunajauhoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?