Pääsiäispiirakat

Perinteiset pullapohjaiset pääsiäisen rahkapiirakat täytetään säilykepersikoilla tai muilla hedelmillä. Voit käyttää myös marjasurvosta.

(noin 14 kpl)

PT1H

1½ tuntia

Arviot (28 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
Täyte
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1/2 dl kermaa
1 muna
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 400 g aprikooseja tai persikoita (tai mandariinilohkoja tai päärynää) säilykkeenä

Ohjeet

1. Sekoita käsin keskenään vehnäjauhot, pehmeä voi ja kardemumma.

2. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola.

3. Lisää neste jauho-voiseokseen ja alusta taikina tasaiseksi.

4. Leivo taikinasta pitkä tanko ja jaa se 14:een osaan.

5. Pyörittele osat pulliksi. Laita ne pellille leivinpaperin päälle kohoamaan lämpimään paikkaan hyvin peitettyinä.

6. Sekoita täytteen aineet keskenään.

7. Laita säilykehedelmät valumaan.

8. Paina kohonneiden pikkupullien keskelle syvennykset tasapohjaisella juomalasilla tai puusurvimella.

9. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla.

10. Laita syvennyksiin täytettä ja päälle hedelmäviipaleita tai -paloja.

11. Paista piirakat 225 asteessa 10–12 minuuttia.

Vinkki!
Pullien täytteenä voi rahkan sijaan käyttää myös sokerilla maustettua marjasurvosta. Survosta tarvitaan 3-4 dl. Jos survos on kosteaa, lisää joukkoon 1–2 tl perunajauhoja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.