Ainekset
2–3 kg karitsanpaistia
1 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 tl rouhittua mustapippuria
2–3 rosmariinin tai timjamin oksaa
1 valkosipuli
4 sipulia
noin 3 dl valkoviiniä
Kastike
5 dl paistolientä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl vahvaa kahvia
50 g tummaa suklaata
½ dl kermaa
Ohjeet
1. Poista lihan pinnasta kovat kalvot ja rasvakertymät. Pane paisti kinkkupussiin. Sekoita öljy, soijakastike, sokeri, pippuri ja yrttimauste keskenään, ja kaada seos pussiin paistin päälle. Lisää joukkoon kokonainen valkosipuli, josta on poistettu päällimmäiset kuoret. Sulje pussi ja pane paisti jääkaappiin yöksi maustumaan.
2. Nosta paisti uunivuokaan ja anna lämmetä tunti huoneenlämpöiseksi. Nosta paisti mausteliemineen uunipannulle. Lisää vierelle sipulit ja kaada viini paistin päälle.
3. Anna paistin hautua 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Siivilöi paistoliemi ja kiedo paisti folioon. Keitä kastike kokoon.
Vinkki!
Tarjoa paisti Vaalealla Luomusiirapilla makeutettujen uunijuuresten ja ryöpättyjen, Luomusiirapilla, balsamietikalla ja soijakastikkeella maustettujen fenkolilohkojen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?