Pääsiäispaisti

Karitsanpaistin annetaan maustua yön yli. Valmis paisti tarjotaan kasvisten ja suklaa-kahvikastikkeen kera.

20 annosta

12 tuntia + 4 tuntia

Arviot (22 kpl)

Ainekset

2–3 kg karitsanpaistia
1 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 tl rouhittua mustapippuria
2–3 rosmariinin tai timjamin oksaa
1 valkosipuli
4 sipulia
noin 3 dl valkoviiniä

Kastike

5 dl paistolientä
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl vahvaa kahvia
50 g tummaa suklaata
½ dl kermaa

Ohjeet

1. Poista lihan pinnasta kovat kalvot ja rasvakertymät. Pane paisti kinkkupussiin. Sekoita öljy, soijakastike, sokeri, pippuri ja yrttimauste keskenään, ja kaada seos pussiin paistin päälle. Lisää joukkoon kokonainen valkosipuli, josta on poistettu päällimmäiset kuoret. Sulje pussi ja pane paisti jääkaappiin yöksi maustumaan.

2. Nosta paisti uunivuokaan ja anna lämmetä tunti huoneenlämpöiseksi. Nosta paisti mausteliemineen uunipannulle. Lisää vierelle sipulit ja kaada viini paistin päälle.

3. Anna paistin hautua 150-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Siivilöi paistoliemi ja kiedo paisti folioon. Keitä kastike kokoon.

Vinkki!
Tarjoa paisti Vaalealla Luomusiirapilla makeutettujen uunijuuresten ja ryöpättyjen, Luomusiirapilla, balsamietikalla ja soijakastikkeella maustettujen fenkolilohkojen kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.